En riktigt bra dag!

Hittills har den här dagen varit riktigt bra. Men den är ju långt ifrån slut så man kanske inte ska ta i för mycket?

Det började, som tidigare skrivits, med fortsatt DVD-installationssuccé. Jag som trott att detta skulle bli ett helhelgsprojekt och inte vågat boka in något annat. Sedan skulle husse in till stan för att shoppa julklappar och jag åkte med bara för att… för att… gå och kika?! Det är inte ofta jag tar mig tid till det. Det slutade med att jag på ett helt oväntat ställe hittade en massa kläder helt i min smak, så nu har jag gjort ytterligare en insats för att häva lågkonjunkturen. 😉

När vi kom hem packade jag in K i bilen och åkte till klubben. Började med ett uppletande i tävlingsrutan, och den här gången blev ”korridoren” 20 meter bred, med sex föremål. Han jobbade på sååå fint, och jag är mäkta stolt över honom. Ja lite stolt över mig själv är jag också, för att vi faktiskt verkar vara på banan igen vad det gäller det momentet, och för att jag har tagit oss dit alldeles själv. Ja Karlsson har ju också varit delaktig, men träningsupplägget har varit mitt och det verkar ha fungerat. Några ”nötter” finns kvar att knäcka, som t ex att han efter 10-15 meter alltid gör en lov åt höger för att ta sig ut på djupet. Men ska jag vara ärlig så börjar jag nog oftast i vänsterkanten eftersom det av någon underlig anledning oftas är sidvind från det hållet. I morgon ska jag köra en repris och då tror jag att jag ska börja till höger på baslinjen så att han kommer ut på ovallat om han lovar åt höger. Det kanske gör susen? Han är nämligen ganska noga med att hålla sig inom vallningen.

Efter det körde vi lydnad med fokus på framåtsändande. Nu börjar han greppa det där med tempoväxlingen vid gruppen (läs hinkarna) och några gånger fick han till det riktigt bra. Om man bortser från inkallningsdelen, som jag inte kör ännu, och väl ytterst sällan kommer köra på träning om det inte börjar strula, så skulle jag gissa på att de bästa gångerna var värda åtminstone 7-8 poäng. Sen ska det erkännas att det fanns klockrena nollor också. 😉

Inkallning med ställande körde vi också, och även där verkar vi vara på rätt ”spår”. Just nu känns det onekligen som om uppflyttning till elit spår (om vi inte blir bortlottade när jag väl anmäler) ligger närmare till hands än start i lydnadsklass II! Men det kan iofs ha att göra med mina prioriteringar också. 😉 Brukset ÄR roligare, och då blir lydnadslydnaden något jag gör lite halvhjärtat – med vänster hand. Och att DET inte är något succékoncept begriper t o m jag. 🙂

Ikväll ska vi ut och käka med ett gäng kompisar, så alla förutsättningar finns för att det blir en fortsatt bra dag. Och i morgon är planen att upprepa dagens träning, förhoppningsvis kompletterat med ett spår också. Hoppas bara att yr.no håller vad dom lovar – uppehållsväder!

6 reaktioner på ”En riktigt bra dag!

 1. Herre gud, vad trevligt med spontanshoping. Och till på köpet tillsammans med din manlige hälft. Det är nåt jag upplevt MYCKET sällan. Förmodligen du också. 😀

  Det där med uppletandet och lovar… Jag börjar ALLTID i högerkanten och Bucks gör ALLTID en lov åt vänster innan han går ut i högerhörnet. Men det är helt enkelt för att det 9 ggr av 10 har blåst så i rutan, så hans utgångsläge är att göra det för att gå upp i vind. Kanske är samma fenomen med K? Å andra sidan – vad spelar det för roll så länge de letar strukturerat och kommer in med föremålen? 😉

  Tänkte på det där med dina ”figuranter” i framåtsändandet; en klubbkompis råkade nyligen ut för att de hade markerat kommenderingspunkterna i framåtsändandet med koner. Det fick hennes hund att reagera och tycka att det var JÄTTEKONSTIGT. En liten tanke… Tänk om ni råkar ut för detsamma och K tror att det är hans ”figuranter”… :O Du får komma hit och träna och lämna ”familjen spann” hemma så ska jag skaffa ihop ett hel gäng ”gruppare” åt dig istället. 😉

  Ha en trevlig 2:a advent!

 2. Agnetha; spontanshopping är trevligt. Men jag och min oäkta hälft delade bara bil till och från stan. Sin julklappsshopping fick han lösa på egen hand, och det var väl just därför jag lyckades spontanshoppa.

  Problemet med högerloven i uppletandet (som säkert beror på erfarenheter av vinden) är ju att området rakt fram i vänsterkant blir oavsökt. Möjligen att han hittar något på vägen in, med föremål i munnen, och då är risken att han byter. Det vore onekligen trevligt att få honom att gå lite mer rakt ut…

  Att åka till Trollhättan och träna famåtsändande flera gånger i veckan kan bli lite … svårt, men någon gång kommer vi gärna. Som surrogat tror jag det funkar bra med hinkarna, och koner på appellplanen hör väl, tack och lov, till undantagen.

 3. Hej

  Vad duktiga ni är, Karlsson o du! Äntligen hittat ngn som kör bruks med Border. Har efter 25 år med schäfer o bruks köpt border o har tänkt jobba med den. Följer med stort intresse din träning.
  Vad det gäller framåtsändande o upplet så är det ju en utmaning oavsett vilken ras man har.

  Lycka till
  Inga-Lill o Basse

 4. Hej Inga-Lill; kan (nästan) garantera att du fått en underbar hund att jobba med! Kul att du hittat hit, och du får väl skaffa en egen blogg så jag kan följa er träning. 😉 Lycka till i vilket fall som helst!

 5. Om du vet nån upplyst plätt (typ parkering) i närområdet som funkar för träning, kan jag nog skrapa ihop en grupp nån eftermiddag/kväll. Hur mycket folk behövs egentligen?

 6. En tjuvläsare; det räcker med två, men fyra är ”idealet”. Ska fundera på upplysta ”plättar”, och återkommer när jag kommit på någon. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s