Uncategorized

Film, fleece och te

Det blev ingen föreläsning, åtminstone inte för mig. Istället blev det, ja just det, film, fleecepläd och en stor kopp te. Mitt på blanka eftermiddagen! Inte riktigt likt mig, men so what? Ibland måste man få vara lat, eller…?

Hela helgen har f ö gått i lathetens tecken. Förutom enstaka höjningar av aktivitetsnivån (läs träning med Karlsson) så har jag inte presterat mycket. Igår lekte jag med tanken att jag skulle låtsas att det var besök inplanerat på lördagkvällen, och få husse att låtsas samma sak. Allt för att få huset storstädat. Det blev inget med det.

Jag har även lekt med tanken att plantera om de övervintrade pelargonerna som jag klippte ner förra helgen. Jag köpte faktiskt blomjord igår men så stöp projektet på att jag glömde köpa leca-kulor som jag behöver ha i botten av lådorna.

Lekte också med tanken att göra något åt mina sticklingar. Men det stupade på att jag inte visste vad jag skulle göra. Klippa ner först, plantera om sen, eller plantera om först, klippa ner sen. Ingrid; hjälp!!! Hittade inget konkret om detta i din blogg.

Jag har även lekt med tankar om att städa förråd, garderober, lådor, skåp, you name it… Men inte blev det något med det heller. Det är bara att konstatera att förutom hundaktiviteter har jag inte presterat mycket av värde den här helgen. Är man värdelös då? Eller är det bara Luther som gör sig påmind?

9 reaktioner till “Film, fleece och te”

 1. Jösses Lotta! Du borde verkligen ta itu med de där jag-måste-prestera-och-vara-igång-och-vara-duktig-spökena 😉
  Jag tycker det låter som en alldeles ypperlig och helt normal helg 😀
  kram på dig!

 2. Hmmm, undra om det var tankeöverföring???!!! Hade oxå en sådan dag igår. Vaknade tog det lugnt, tog en långpromenad med flocken, läste klart en bok…Ja, bara njöt av att göra absolut ingenting:-)) Ska absolut införa minst en sådan dag i månaden. Idag har det varit lite mer:-)) Men nu ska jag lägga mig o ladda för en ny vecka. Ha så gott.

 3. Samla ihop allt vad Luther gjort, smula sönder det och använd det som dränering i stället för lecakulor. På så sätt både du sparar pengar och blir av med. Och sedan kan du njuta i lättjans tecken, titta på blommande pelargon – med gott samvete. 🙂

  Må väl.

 4. I ärlighetens namn tror jag inte det spelar såå stor roll OM nu sticklingen är frisk och fin förövrigt. Det ska finnas ordentligt med rötter, kolla under krukan. Planterar man om för tidigt river man bara sönder dom små rötterna. Gör så här:
  Klipp in dom nu, över ett utåtriktat blad/skott. Plantera om om 2-3 veckor. Prova sätt toppen som ny stickling….direkt i jord och dra en plastpåse över. Hepp 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s