In the middle of nowhere…

Så är jag då i Norge. I Kolbotn, som är precis lika tråkigt som det låter. En bit söder om Oslo och det är verkligen en håla. Och i den absoluta utkanten av hålan ligger hotellet… Det ÄR synd om mig! *suck*

Detta innebär att om jag vill ha något annat att äta till ”kvällsmat” än cashewnötter och mörk choklad (som finns i packningen) så MÅSTE jag uppsöka hotellrestaurangen. Jag HATAR att sätta mig ensam i en restaurang på kvällstid. En snabb lunch går an, det gjorde jag på Göteborgs central idag, men inte på kvällen… Hate it! *sänder en elak tanke till kollegan som vägrade följa med*

Den enda svenska kanal som finns på TV:n är 1:an, så det får bli Kungamordet 20.30. Ingen Anna Pihl ikväll alltså. *suck igen*

Tack och lov för den bärbara datorn och trådlöst nätverk, för vad skulle jag annars göra? Mer än försöka kyla ner rummet till en lagom sovtemperatur, dvs jättekallt.;-)

Ett litet uppiggande fenomen är dock de norska hissarna. Här räcker det liksom inte med en pil uppåt och en pil nedåt för att folk ska förstå vilken knapp de ska trycka på utanför hissen. Man har för säkerhets skull kompletterat med ”Jeg vil upp” och ”Jeg vil ned”… 🙂

Dagen började dock bra. Strax efter 07.00 tog jag med Iza på en timslång promenad i den uppåtgående solen. Hon trodde inte sina ögon, men följde glatt med. Dock såg hon ganska bekymrad ut under hela promenaden. Hon funderade nog över mattes psykiska hälsa, för längre promenader vid den tiden på dygnet är extremt sällsynta. Även om jag oftast är vaken tidigt så brukar promenaderna förläggas till en senare tidpunkt. Men skönt var det, och det är nog något jag kan göra om. Kanske?

Karlsson är förmodligen utarrenderad till svärmor på heltid tills jag kommer hem igen. Husse tyckte det räckte med en hund att underhålla.

Nä, nu ska jag samla lite mod och harva mig ned till restaurangen. *suckar jättedjupt*

13 reaktioner på ”In the middle of nowhere…

 1. Jag tycker synd om dig! Och jag delar din uppfattning om att man INTE ska/borde/vill äta middag själv i en hotellrestaurang.
  Hoppas dock att du fick god mat iaf!

  Kan tro att Iza var lite snått chockad av en sådan promenad imorse, hon kanske trodde hon drömde 😉

  Ha det så bra du kan ha det där ute i hålan utanför Oslo.
  Finns det inget shoppingcenter du kan fördriva tiden på?

 2. Säger som Pernilla – det ÄR synd om dig! 😉

  När åker du hem igen? Jag menar, jag kan ju alltid försöka att passa tiden och stå och vinka vid ”min” tunnel – gärna innan du hunnit typ 25 mil därifrån! 😀

  Ha en kall och skön natt i Kobotn. 😉

 3. Det där stället låter ungefär lika kul som dit jag ska i nästa vecka – en håla utanför London… fast jag har lite sällskap av kollegor i alla fall.

 4. En tidning när man äter så känner man sig inte så tråkig när man sitter och äter. Ser lite mera upptagen ut och så slipper man kolla på alla som kollar på en för att man sitter ”ensam”. Hoppas du har överlevt i kväll i alla fall 😉

 5. Det är bara att säga Hej om det är någon som tittar lite extra länge då brukar dom bli så förlägna. För övrigt tycker jag också synd om dig ensam i Norge utan hundar.

 6. Nähä skärpning flickor! Säger som Ceacar Millan…upp med hakan, sträck på ryggen och gliiid in på restaurangen som du ägde den Lotta! Here I come!!!

 7. Äh f*n… 😦 Och jag som vinkade såååååå mycket… Men jag kanske roade en och annan på tåget i alla fall! 😀

  Ska försöka stå där strax efter 16 på fredag… Nej då, skojar bara… på torsdag igen! Kolla ut åt vänster (om du sitter i färdriktningen) direkt efter tunneln (strax innan Trollhättan) så ses vi! 😉

  Ha en fortsatt trevlig vistelse i Kolbotn (har du hittat nåt kuligare än hotellrestaurangen och hissinstruktionerna än?).

 8. Ja det är väl kämpat Agnetha, roa folket! Och ett annat ”kuligt” faktum är att koden till det trådlösa nätverkert på hotellet gäller i åtta timmar. Den koden jag använder nu kan jag alltså inte använda ens innan frukost imorgon, utan jag måste hämta ut en ny skrapkod i receptionen?! 12 eller 24 timmar hade inte varit så dumt kanske? Vi ses på torsdag! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s