Det där med höger och vänster

Och då menar jag inte politik utan envis schäfer. 😉 Återkommer till det längre ned.

Eftersom husse ikväll är ute på galej och galejens startpunkt är belägen ungefär 200 meter från klubben så kunde jag ju inte gärna låta bli att ta med mej hundarna när jag skulle skjutsa honom. Var inte speciellt sugen på att träna men som vanligt så blev det roligt när jag väl var på plats. Precis som jag räknat med var det ingen trängsel på klubben utan väldigt öde. Folk har kanske annat för sig på fredagkvällarna? Vad vet jag…

Iza fick sig ett pass med inkallning med ställande. När jag använder kommandot ”stå” så stannar hon lite snabbare. Problemet är bara att min röst pajar?! Vet inte hur jag hanterar stämbanden? Åtminstone inte på samma sätt som när jag säger stanna. Kanske får konsultera en talpedagog eller nåt… 🙂 Hur som helst så skötte hon sig åtminstone ganska hyfsat så det belönades med ett pass på agilitybanan. Fixade till en riktigt trixig kombination med hopphinder som hon löste galant. Har iofs aldrig sett något liknande på en tävlingsbana, men so what? Sen fick jag för mig att jag skulle testa höger-handling i slalomen. När vi höll på som mest för några år sedan så var min privatinstruktör (!!) imponerad över att hon så enkelt köpte högerhandling, dvs när hon skulle vara till höger om mig. Förvåningen grundade sig i att vi tränat så mycket lydnad och att hon alltså var väldigt van att vara på min vänstra sida. Nåväl, något vi aldrig testade då var höger-handling (det finns säkert någon mycket finare term för det) i slalom och att det inte skulle vara enkelt förstod jag ju. Men att hon skulle få totalt hjärnsläpp bara jag gick ifrån henne och över till andra sidan?! De flesta gångerna gick hon helt enkelt med mig, men de gånger hon stannade kvar lyckades jag med lite tur få henne att halka igenom första porten sen var det TILT! Såg hur hennes självförtroende  var på väg ner i trampdynorna så jag piggade upp henne med några vanliga slalom och då blev hon glad igen. 🙂

Sen var det, som vanligt, Karlssons tur. Först fick han röja  runt och nosa av plan  och jag stod bara still. Helt plötsligt fick han syn på mig och kom i full fart och satte sig fot, självmant. Klick-godis. Gjorde om det några gånger och till sist var han riktigt sugen på träning. Vi började med positioner och det gick riktigt bra. Sen fick jag för mig att jag skulle börja träna rutan. Har aldrig tränat det momentet eftersom jag aldrig tävlat lydnad men jag improviserade lite. Visst sprang han in och ställde sig i rutan men det är ytterst tveksamt om han förstod sambandet med konerna? Nåja, det har väl inte gjort någon skada iaf. Sen körde vi framförgående och förutom att han pendlar lite ibland så är det riktigt snyggt. Framför allt är jag stolt över att han inte vänder upp i halten utan står så snyggt riktad framåt. 🙂

Avslutade lydnadspasset med lite inkallningar. Både raka och med ställande. Och med läggande! Det var första gången vi testade det sistnämnda men det var inte en sekunds tvekan, han bara damp i backen. Första gången kommenderade jag tidigt, innan han fått upp farten. När jag väntade lite med kommandot gick det inte riktigt lika snabbt men för att vara första gången tyckte jag att han var fantastisk.

Efter det fick även han känna på agilitybanan. För andra gången idag! På förmiddagen fick jag ett MMS från husse. En bild på en liten K mitt på klubbens agilitybana!!! Eftersom dagmatte är på rymmen i två veckor så har K åkt med husse när jag har jobbat. Det visade sig att han haft vägarna förbi när det var dags för rast så då gick han upp och körde lite agility…?! Skulle ha velat se det passet. Eller … kanske inte? Husse som aldrig sätter sin fot på klubben annars och inte har en aning om hur man tränar agility. Han har väl sett några enstaka agilitylopp men ”that’s it”. Husses problem var att han inte fick igenom honom i tunneln så jag var naturligtvis tvungen att bevisa motsatsen. Det funkade fint vid första försöket och ytterligare tre gånger. 😀 Det såg ju inte husse förstås, men han får väl tro mig på mitt ord.

Nu ska jag packa utställningsryggsäcken inför morgondagen. Sen ska jag hålla  tummarna för att det åtminstone blir uppehållsväder. Om regnvädret håller SMHI:s tidtabell så kanske det går vägen?

2 reaktioner på ”Det där med höger och vänster

  1. Önskar den inbitne vänstervarvaren ( 😉 ) lycka till idag och må vädrets makter vara med er! Antar att du lämnar den kortkorta kvar i garderoben?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s