Dagens skörd blev…

…nio pipleksaker och … ett blått band. Kritiken finns här (scrolla ned).

Morgonen började med ösregn. Jag tackade ”någon” för att jag inte utrustats med en pudel, old english sheepdog eller något liknande pälsmonster. En strävhårig ”råtta” med vattenavvisande päls kändes ganska bra just då. Vid åtta-tiden upphörde dock regnet och förutom några droppar under dagen har det varit omväxlande molnigt och soligt. Ganska ”lagom” hundutställningsväder.

För en gångs skull var det en svensk domare och hon var väldigt tydlig och noggrann. Tog sig god tid med varje hund och gav även en liten muntlig motivering på slutet när hon skickade iväg oss med det blå bandet. Motiveringen lät ungefär; en mycket pigg, trevlig och glad hund men han har lite välvd rygg och kort steg. Tror att jag till viss del kan ta på mig den välvda ryggen. Visst, den är lite välvd men en skicklig handler hade säkert kunna kompensera det. Även de ”utåtvridna” framtassarna beror nog till viss del på bristfällig handling.

Det som var lustigt var att flera hundar åkte ut med 2:or på sina långa klor, utan så mycket annan motivering. Men hallå…? Långa klor har väl knappast med avelsresultatet att göra? Nåja, jag tar det hela för vad det är och ler i mjugg. Nu väntar vi nog ett år och ser om ryggen rätar ut sig (vilket jag tvivlar på). Eller också lägger vi ned det här med utställning helt och hållet? Det är ju som sagt ingen favoritsysselsättning. Det finns sååå mycket roligare saker vi kan göra. Det går väl an när det som idag tog fyra timmar från det vi lämnade tomten tills vi var hemma igen, och då hade vi ändå sett BIR-finalen. Men att åka timvis för några minuter i ringen och ett blått band. Nej tack! Det har vi gjort för sista gången. Om det nu inte är någon social tillställning som samtidigt hägrar, typ Årets Border.

I övrigt blev det naturligtvis en shoppingrunda som idag resulterade i (nästan) bara pipleksaker. Även om K bara får dom som belöning efter väl genomfört spår så är det ändå en förbrukningsvara. Nu har vi bunkrat favoritpipar (med svans) och några andra modeller.

Träffade även några nätkompisar och det är alltid kul. Båda dessa hade jag iofs träffat tidigare men även då på hundutställning och under lite mer forscerade förhållanden. Imorgon ska jag åka in igen för att kolla när Bibbi ställer ut sin wachtel, och då kanske vi hinner prata lite mer.

Nu ska jag försöka aktivera Iza på något sätt. Karlsson verkar ganska nöjd med att sova en stund. Det tar på krafterna (huvudet) att vara på utställning. 🙂

8 reaktioner på ”Dagens skörd blev…

 1. Du är som jag…utställning kan man ta med en klackspark*s* Ett halvtrevligt nöje då och då, främst socialt men annars inte låta det bli blodigt allvar.
  Heja Karlsson!

 2. Jag har kollat in Karlsson kopior idag på utställningen och pratat med en uppfödare som stod och väntade på att ställa ut sin Karlsson kopia 😉 Riktigt trevliga hundar träffade jag 😀 Är helt slut i kålan efter 5 timmar nere på utställningsområdet. Dagen började med hällregn här oxå, som tur var hade Lukas uppfödare ett tält som vi kunde tränga in oss i.
  Jag kom hem med ett hurtta halsband (som dock var för stort så jag får byta det imorrn) en jute tuggis och lite provmat och papper från Försvarets hundenhet 😀
  Skulle köpt en fäll men det var dåligt med det i år.

 3. Om du kommer på ngn bra träning för välvda ryggar kan du berätta för mig.
  Kul att vi hann prata lite mer den här gången, Ruben hälsar till Karlsson att han tycker det är roligast utanför ringen på utställning. Förresten att ha långa klor måste väl vara bra när man är grythund borde vara lättare attkravla i gångarna.

 4. Nja, långa klor ger svaga klor och det är inte precis ändamålsenligt. Och så ser det ovårdat ut.

  Det där med karprygg är ju lite beroende på om hunden är skapt sådan eller om hunden slarvar runt. Om hunden bara slarvar runt så gör klätterträning susen. Som sandtag eller väldigt kuperat i skogen. Även simning hjälper. Men karprygg tyder på en obalans, för tillfället, så man får nog vänta och se vad det blir av det.

  Bens uppfödare sa alltid att man ska vänta tills 2 år med att ställa ut, om man tar kritiken på allvar (vilket vi alla gör trots modiga ord). Under tiden kan man ju bygga upp muskulaturen och se vad som händer. Det blir ju spridda skurar under de åren hunden utvecklas in i sin vuxna kropp.

 5. Visst var det konstigt! har väl aldrig varit med om maken! Två biabäddar var allt som fanns :-O Dom aknsek tog slut igår på Brukshundklubbens utställningen men det tvivlar jag på…

 6. Hm, mysko. Jag får bara vissa kommentarer via mail nu? Av ovanstående har Tangenthäxans kommit via mailen men inte Annettes och inte Prillans sista…?

  Annette; ja det var trevligt att träffas och Karlsson håller nog med Ruben. Utanför ringen är roligare. 🙂 I synnerhet med huvudet begravt i pipleksakspåsen. 😉

 7. Långa klor ger ju intryck av större, plattare o spretigare fötter också, så det är bara att fila till nästa gång… och trimma tassaran så de blir små o fina. Har faktiskt en kompis som filar hundens klor (fast hon inte ställer ut) hehe.. har man inget bättre för sig så…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s