Septemberexemplar?

Måndagsexemplar har väl alla hört talas om, men septemberexemplar?!

Förra året i september investerades det i tre saker; en ny mobiltelefon, ett par nya goretex-kängor och en bergvärmepump. I det stora sammanhanget kanske man inte kan kalla de två första punkterna för investeringar, prisskillnaden mot bergvärmepumpen är ju ganska … stor. Men ändå, nu har alla tre brakat samman under de senaste två veckorna!!!

Det började med min mobil som helt plötsligt slutade ge ljud ifrån sig när det ringde. Den bara vibrerade. Och hade man den då inte i fickan på ett par hyfsat välsittande byxor så var man ganska ”lost”. Telefonen är reklamerad och via Telia-butiken inskickad för lagning. Borde få tillbaks den i nästa vecka…

I förrgår började mina goretex-kängor från Viking att läcka. När jag kom hem efter hundpromenaden var det dyngsurt framme i höger känga. Vänster var torr och fin. Efter gårdagens promenad var det blött även i vänsterkängan! Dessa är nu reklamerade och befinner sig i butiken för ”utredning”. Dvs torkning och sedan dränkning för att se om de läcker. Vet inte om de tror att jag sprutat in vatten just i tån på skorna? Resten av skorna var ju torra på insidan? Förklarade mycket noggrannt att jag är kraftigt beroende av mina kängor och behöver ha ett par nya innan semestern. De skulle höra av sig i början av nästa vecka…

I förrgår hade värmepumpen stannat. Den reklamerades igår och förmodligen kommer de hit i nästa vecka…

En olycka kommer sällan ensam sägs det ju, och när de kommer brukar de komma i flockar om tre. Hoppas ovanstående kan anses som ”olyckor” så att våra saker, vi och våra djur får vara hela och friska ett tag nu. Dessutom får man vara tacksam att prylarna gett upp inom ett år. Konsumenköplagen är ju liksom lite mer till konsumentens fördel under det första året.

3 reaktioner på ”Septemberexemplar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s