När fan blir gammal…

…blir han religiös, brukar man ju säga. Nu är det faktiskt inte det som inträffat, åtminstone inte vad jag vet 😉 men – hör och häpna – Folksam ringde och undrade VARFÖR jag bytt försäkring?

Hur ofta har jag inte fascinerats av att företag inte engagerar sig mer i sina avhoppade kunder för att försöka reda ut anledningen. Det kan ju om inte annat underlätta för dem att behålla de kunder de har. Men nu har det alltså hänt! Det ringde en mycket trevlig tjej med norrländsk dialekt som lät som om hon faktiskt ville veta. Hon lät engagerad och jag tror att hon skrev ner vad jag sa?! Jag fick t o m intrycket av att hon faktiskt ringde från Folksam och inte från något callcenter, men där kan jag ha fel. Hon var åtminstone duktig på sitt jobb och Folksam halkade faktiskt upp ett litet hack på aktningsstegen även om det ska mer till för att kompensera de tusenlappar jag sparar per år på mitt byte.

4 reaktioner på ”När fan blir gammal…

  1. Törs nog slå vad om att hon ringde från ett callcenter. Jobbar själv i branschen nämligen:-) När det gäller så stora företag så är det ofta så att man nästan aldrig får prata med någon på företaget – så länge kunden inte ställer en direkt fråga så ingår det i uppdraget att låta kunden tro att man pratar med någon som faktiskt finns på företaget… Inte så svårt, i de flesta fall har callcentermänniskorna ganska hög behörighet i systemen och fixar det mesta direkt om det inte blir alltför komplicerat! Det ska vara himla speciellt innan man kommer fram till någon ”riktig” anställd!

    Trust me:-)

  2. Mysla; jo det var säkert en bidragande orsak. Men framför allt så var hon lugn och sansad.

    MrArboc; som jag skrev ”jag fick intrycket av”… Det är mycket möjligt/troligt att hon satt på ett callcenter men i så fall var hon en av de duktigare människor i den kategorin jag haft i luren. Tyvärr är ju inte hög behörighet i systemen detsamma som hög kompetens så oftast är det väldigt genomskinligt att de inte är anställda av företaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s