Praktmorsa

I eftermiddags var jag och hälsade på Izas halvsyster (de har samma pappa) och hennes åtta valpar. Sju schäfervalpar på fyra dygn och en på tre dygn. Det var en fascinerande upplevelse. Har aldrig sett så små valpar tidigare, och i synnerhet inte schäfer. Veckogamla bt-valpar såg jag ju i påskas, men de här var alltså ännu yngre. De sju första anlände till världen på midsommaraftonens kväll och natt, och den åttonde kom ett dygn senare. Den sju första är grå och den siste lille är svart, och liten! Han är väl ungefär hälften så stor som de andra men med mycket gott gry. 🙂 Första dygnet behövde han lite hjälp på traven för att komma åt maten men nu klarade han sig på egen tass… eller, nåja, han rullade väl mest runt i valplådan men de större (och äldre) syskonen  använde samma förfinade teknik så det var inte så mycket att klaga på.

Mamman till valparna visade ett fantastiskt intresse av detta lilla knytt. Hon månade verkligen om honom på ett extra sätt som uppfödaren aldrig sett hos någon tik tidigare, och hon har haft ett antal kullar genom åren. När den lille började leta efter mat så stack hon ner näsan mot honom för att hjälpa honom att ställa in kompassen och det fungerade alldeles utmärkt. Sen lotsade hon in honom till spenarna mellan frambenen där han fick vara ifred och slapp bli ”bortsparkad” av sina större och tyngre bröder och systrar. De var oerhört rörande att se. Tiken såg ganska bekymrad ut när hon iakttog hans kravlande och krälande och jag slogs onekligen av tanken; hur hade Iza sett ut i motsvarande situation? Med sin rynkiga panna? Hon hade väl behövt botox-injektioner efteråt för att släta ut alla veck.

070626a.jpg

Alla åtta små underverken. Man ser ju tydligt storleksskillnaden på den lilla svarta (tecknade) till som tjänar som huvudkudde åt de större syskonen, till vänster i bild. 

070626b.jpg

Nu är lillebror på gång så det är bäst jag håller ett öga på honom! 

Nästa  besök får bli om sisådär sex veckor och då förhoppningsvis tillsammans med T den yngre. Det har ju så smått blivit en tradition att vi åker och hälsar på M:s valpar tillsammans.

I övrigt har kvällen ägnat åt finputs (trim) av Karlsson. V lyckades nästan fixa till hans ena baktass där jag trimmade lite vårdslöst i söndags… Varför ska jag börja trimma tassar för första gången en vecka innan utställning? Jag kunde väl ha väntat till efter utställningen? Nåja, det går nog  som det går ändå…

Lyckades klämma in ett besök på favoritskoaffärens rea också, och kors i taket, de skorna jag spanade in för en månad sedan fanns kvar. Ett par. I min storlek?! Då tänkte jag att jag skulle vara lite iskall och avvakta till rean som alltid brukar börja måndagen efter midsommar och så även i år. Problemet var bara att jag inte hann dit igår så jag trodde det var kört, men för en gångs skull hade jag tur. 😀

7 reaktioner på ”Praktmorsa

  1. Nä precis! Men även om själva kullen är intressant och så så är det inte riktigt rätt tidpunkt för mig. Ja, du vet ju vad jag berättade om vad jag har i snöret så du förstår nog varför. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s