WK, igen

Igår kväll var jag på klubben och lyckades träffa klubbens enda working kelpie, eller snarare, hennes matte. Tog ett litet snack om hundens för- och nackdelar och jag kan inte påstå att jag blev avskräckt. Inte ett dugg! Den enda nackdelen hon kunde komma på var att hunden var lite ”vaktig” men efter lite resonerande enades vi om att det nog inte var så mycket vakt utan mer att hon var väldigt neutral mot människor. Det enda som räknades i hennes värld var matte och resten av familjen. I övrigt en hund som älskar att jobba oavsett vilka arbetsuppgifter som erbjuds, bara det är nå’t. Och hon jobbar för jobbandets skull, inte för belöningen! De är verkligen ett team och är härliga att se tillsammans. Som sagt, jag blev inte ett dugg avskräckt, snarare tvärt om. Just nu är detta den ras som ligger högst upp på intresselistan.

I övrigt var det framåtsändandeträning som stod på programmet igår. Det gick väl hyfsat, åtminstone några av skicken. Hann med lite inkallningsträning innan och det gick – sådär… Bitvis får jag nog ta på mig det eftersom jag ”glömt” regnkläderna i bilen och det självklart började regna rejält så fort jag kom upp på plan, koncentrationen från min sida blev därmed också ”sådär”.

Hann med ett litet pass med K också. Där gick det mest ut på koncentrationsträning. Vi tränade positioner, korta transporter, stegförflyttningar och vändningar på stället. Det som var ”spännande” var att det var trångt på plan med en valpkursavslutning och en massa andra tränande ekipage väldigt tätt inpå men han löste det faktiskt riktigt bra. Gullhunden!

För övrigt kan man tro att det är midsommarafton idag igen. Det ösregnar…

3 reaktioner på ”WK, igen

  1. Tytti; vet inte vad du menar med ”B och hennes”? Det var ”hon som kör agility” jag pratade med, det var därför jag gled iväg när vi gick ner mot stugan och ja, DET en WK. Såvitt jag vet den enda vi har på klubben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s