Uncategorized

Lydnad à la gott & blandat

När man fortfarande njuter av de två uppflyttningarna inom loppet av en vecka kan man unna sig att träna lite mer ostrukturerat. Det vi gör försöker vi göra korrekt men det är kul att våga prova lite allt möjligt utan att vara rädd för att det ska ske förväxlingar på tävlingsplanen. Sista tiden innan tävling fokuserar vi (jag) alltid stenhårt på det som verkligen ingår i den aktuella klassen för att inte förvirra den lilla kelpiehjärnan i onödan.

Just nu experimenterar vi hej vilt, och känner oss för på en del nya moment som kommer i klass 2 och högre (bruks). Det sker inte med någon jättestruktur utan vi har roligt och testar lite allt möjligt. Igår när vi hade gott om plats på Borås BK kunde jag inte låta bli att börja känna lite på ”cirkusmomentet” i klass 3. Har egentligen noll koll på i vilken ordning jag bör börja bygga upp momentet men gick på magkänslan. Började med att skicka runt kon från ca 25 meter. Det gick bra. Sen testade jag att både lägga och ställa honom efter att han rundat konen. Det funkade också men vi har mycket att jobba på med att få till tightare sväng för nu hamnar han väldigt snett när jag ställer/lägger honom.

Därefter la jag ut två apporter och började med att stå rätt nära apporterna och skicka runt kon och flyttade sen gradvis lite längre bak i förhållande till apporterna (och konen). Han fattade rätt snabbt att det ändå var runt konen som gällde innan han fick apportera. 🙂 Än så länge är han ju helt fantastisk på dirigeringar också så även om stoppet kom så snett att han i princip hade högerapporten (från mig sett) mitt framför sig så tog han den vänstra om jag dirigerade dit. Vi får väl se hur länge det varar… 😛

Nu ska vi inte göra mer med det innan jag har expertis att tillgå (kanske nästa helg) men vi har i alla fall känt på det. Överst på ”önskelistan” står i alla fall att tighta till svängen. Jag ska nog börja skriva ner den där önskelistan förresten, så att jag har klart för mig vad jag vill prioritera på kursen.

170919A

På dagens lunchpass slapp han metallapporten och vi tog tungapporten istället. Den är mycket roligare och han gör momentet utan att tveka det minsta. Dock finns det en del att önska av tempot på vägen in. Än så länge är det trav men det ska vi nog få till. Motivationen finns där så jag är inte särskilt orolig. Det börjar bli rätt bra ordning på ingångarna också. 🙂

Jodå, han har ingång vid sidan men jag lämnade min plats för att ta bilden. 🙂

Tyvärr avslutade han dagens pass med att justera min rygg när vi kampade. Jag kan iofs ha varit lite delaktig också. 😦 Just nu är det riktigt illa och är det inte bättre i morgon lär lunchpasset bestå av 10 minuters platsliggning…

Igår mötte jag helt plötsligt en kränkt terrier i köket. Av oklar anledning hade han vaknat mitt under förmiddagsvilan och förstod nog inte riktigt hur han hamnat i köket. Att han var kränkt var det dock ingen tvekan om. 😀 Det enda som är säkert är att Maro faktiskt var oskyldig för han sov i arbetsrummet, i andra änden av huset.

170919D

Håller tummarna hårt för att det onda i ryggen ger sig iväg under natten för sånt trams har jag faktisk inte tid med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s