Uncategorized

När luften går ur…

Någonstans i bakhuvudet hade jag nog formulerat målet ”uppflyttad till klass 2 och högre klass spår under året”. Inget var uttalat och när det gällde lägre så fanns det i princip bara två tävlingar (samma helg) att anmäla till i närområdet och det gjorde jag men vad som helst kan ju hända. Att komma runt spåret är ju t ex inte självklart.  Tävling två, i söndags, kunde jag ju trevligt nog lämna återbud till. Det där att få lämna återbud pga uppflyttning var ju något jag drömde om med Karlsson men det blev aldrig verklighet, tyvärr…

Så … 9:e september var årets mål uppfyllda och vad gör vi nu? Jo, jag vet! Vi fortsätter träna, mot nya mål, men luften gick liksom ur lite och den här veckan har det blivit någon av en vilovecka, åtminstone hittills men det är ju bara onsdag. 😉 Vi har kört våra 10-minuterspass efter lunchpromenaden och kört något litet inomhus på kvällarna men jag har inte orkat åka iväg någonstans för att träna. Vissa moment kräver ju onekligen lite mer yta än vad gräsmattan här hemma kan erbjuda men vi hinner. Att ta det lite lugnt en stund har nog ingen dött av… 😉

Idag ägnade vi 10-minutaren åt hopp-apport (med träapport). Det funkade fint men håller jag upp Fånen när han är på väg tillbaka vägrar han så det fick bli kort på uthoppet istället. 😀

Hur vi i förlängningen ska få till hopp med metallapport, som i klass 2, har jag just nu ingen aning om eftersom han tycker metallapporterna är rätt äckliga. Där har vi att jobba på. Jag minns fascinerat Karlssons första metallapportering. Han hade inte ens sett apporten innan och jag kastade iväg den som vilken apport som helst. Han sprang ut, grep den och lämnade av som om han aldrig hade gjort annat – och så var det klart. Det var onekligen rätt många moment som gick oförskämt lätt med den lilla… ❤

I måndags tog jag en liten shoppingrunda och handlade uppflyttningspresent till Maro, bland annat. En ny snuttefilt fick det bli och den var helt klart uppskattad. I början var han lite nervös att Karlsson skulle sno den men Karlsson ”couldn’t care less”, precis som jag misstänkte, och Maro är mycket nöjd. Den gamla snuttefilten ska få åka på spa. Några varv i tvättmaskinen och några i symaskinen så kanske den blir som ny – vem vet? 😀

170913C

Jag passade på att köpa lite vintertillbehör också, så nu kan vi köra rave-party varje kväll. 😛 Vill man ha en riktigt surrealistisk föreställning ställer man det ena på snabb blink och det andra på långsam… 🙂

170913D

Igår kväll, lagom till sista kvällskissen fick vi förresten oväntat besök! När jag skulle ta ut Karlsson och öppnade dörren mötte jag en hyfsat stor grå hund, som jag då uppfattade som en schäfer, och den var på väg in! Jag vrålade till i pur förvåning och drog igen dörren, snabbt som ögat. Skyfflade in båda hundarna i köket och gick ut men då var den puts väck. Det hade nog jag också varit efter det bemötandet. Stackars lilla hunden. Där tänkte den hus – ljus – trygghet och så möter den en galen kärring i dörren. 😛 Ingen anmälan fanns hos polisen men med hjälp av detektiven Facebook visade det sig att den rymt från hundgården hos en granne, men ingen granne vi känner eller går förbi särskilt ofta. Det var en östsibirisk laika, en tik på 8 månader, och enligt bild på FB och ägarens egen beskrivning ser den ut ungefär som en schäfer, bortsett från svansen som är krullig spetsmodell. Någon svans hann jag öht inte uppfatta på den knappa sekunder dörren var öppen. När jag ringde upp i förmiddags hade de precis hittat hunden, ca 12 timmar senare. Puh!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s