Blandad förvirring

Idag hade vi ett möte på klubben som åtminstone 50 % av ekipaget var tvungna att närvara på och när man ändå ska till klubben är det ju lika bra att ta med sig resterande 50 % och träna lite. Det regnade rätt stillsamt under tiden vi höll på och det får man väl tacka för antar jag.

Träningsinspirationen var dock inte jättehög, det kan jag villigt erkänna. Som jag konstaterat tidigare känns det inte som om vi behöver träna jättemycket på momenten i lägre, de sitter hyfsat. Eller snarare; det känns inte som om de kommer bli särskilt mycket bättre för att vi tränar jättemycket. Jag har ju fortfarande inte bestämt mig för om det blir någon mer start i lydnadsklass III så motivationen för de momenten är också begränsad. Men rallyn kan vi ju alltid träna på, vilket vi gör i köket nästan varje kväll och utomhus på promenaderna.

Det hela slutade med en ”påse blandat”. Rallymoment, bruks och lydnad i en salig röra. Rallysnurrar, fjärrdirigering, rallybackning, framförgående, rallysidbyten, inkallning m ställande, mera rally, rutan mm mm. Lagom ostrukturerat men ganska kul. 🙂 Det visade sig ganska snart att terriern i appellplansmiljö kopplade om till bruks-/lydnadslydnad ganska fort. Det är tydligen skillnad på köksgolv och appellplan? Nåja, efter en liten stund insåg han att köksgolvsmomenten funkade även på appellplan. 🙂

Han fick även prova hopp över agilityhinder för första gången i sitt liv. Tydligen kan det dyka upp sådana i rallylydnaden, istället för ”vanligt” hopphinder. Han tyckte det var väldans roligt och hoppade jättefint ut. Tillbaka sprang han konsekvent under hindret?! Men … det var för högt pga vinterutrustning med begränsade valmöjligheter av hinderhöjd på agilitybanan. Dessutom förekommer inga återhopp i rallyn (än) så jag drar inga stora växlar på det. 🙂

När vi var klara konstaterade vi att; det är lite kul att träna trots allt men att en genomtänkt plan kanske hade varit bra?

Eftersom han nu pluggade rallyskyltar igår så får han väl plugga reglerna för sökhundsgruppen ikväll. Kan väl vara ett lagom lördagsnöje?

140111B

Till sist en bild från ett pass på hemmaplan i mellandagarna, med ett alldeles vanligt hinder. Ett hinder som tydligen behöver en vårstädning inser jag när jag ser bilden på skärmen…

140111A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s