Uncategorized

Avancerad aktivering

Man ska ju aktivera sin hund – har jag hört. Alltså satte jag Karlsson på att plugga rallyskyltar nu ikväll. Vi får hoppas att något fastnade? Själv tog jag det mer finstilta – regelboken – som läsning till middagen. Karlsson tyckte det var så små bokstäver så han överlät den delen till mig.

Husse? Han slipper plugga skyltar och regler för han jobbar.

140110A

När han pluggat färdigt tränade vi lite också – i köket. Numera kräver han lite träning varje kväll. 🙂

Idag konstaterade jag, än en gång, att det är skillnad på promenad och promenad. När husse går ut med hunden så går han ut med hunden. Punkt! Dvs de går och går och går, och oavsett längd på sträckan är inte hunden särskilt trött efteråt. Idag gick vi en runda som inte är märkvärdigt lång alls. Under vägen fick han leta godis i högt, snötäckt gräs. Han fick leta leksaker som matte mer eller mindre medvetet ”kastat bort”. Vi tränade lite ”gå sakta mot slängd leksak” (jetesvårt, som Mullehästen skulla ha sagt). Han var dock riktigt duktig. Terriern alltså, inte Mullehästen. Framför allt om man betänker att vi nog faktiskt inte tränat just det sedan förra vintern. 🙂 Vi körde ett par rallymoment och … var kort och gott rätt aktiva under större delen av promenaden. När vi kom hem sov han som en stock i soffan, i fyra timmar. 🙂

Nu verkar det som om vintern är på ingång, tyvärr. Jodå, det blir ljusare, jag vet. Och än så länge är snömängden hanterbar men gud förbjude att det kommer särskilt mycket mer för då får vi, kort- och fummelbeningar, lägga ner sökträningarna och det vill vi inte. Det räcker bra med att söndagens träning ser ut att bli inställd pga för många återbud. 😦

Där vi brukar träna sök, i trakterna av Tranemo, var det idag barmark och tendenser till uppklarnande när jag var där på en jobbrelaterad utflykt. På vägen hem började det yra snö i luften exakt när jag passerade kommungränsen. Hemma såg det ut så här. Inget som skett just under tiden jag var borta i och för sig. Det kom igår eftermiddag, -kväll och i natt. Men ändå?! Som jag skrev i en kommentar på fejjan, när någon tyckte att jag borde gilla snön; ”Har fyllt min snökvot med hjälp av uppväxt i Dalarna och mängder av skidresor i min ”ungdom”.” Och det är nog faktiskt så. Snön är liksom inte bra till något längre. Den är bara i vägen, typ. Krånglar till hundpromenader och -träning. Befinner sig på fel plats (bilen, vägen, infarten) vid fel tidpunkt osv.

140110B

Avslutningsvis en bild på veckans tulpan(er). En av favoritsorterna faktiskt. Piggar alltid upp lite. 🙂

140110C

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s