Uncategorized

Let the show begin!

Nu är vi redo för advent! Ljusstakarna är på plats, diverse andra lysande attiraljer är där de ska vara. När det gäller tomtarna så blir det färre och färre för varje år. Nu är det (nästan) bara Nittsjö-tomtar som kvalar in men de får å andra sidan komma ut ur garderoben redan nu. Började tydligen samla på Nittsjö-tomtar förra året förresten. Hade några sedan långt tillbaks, ärvde några av mamma och i somras (!) blev det några till när vi besökte fabriksbutiken utanför Rättvik. Så kan det gå när man minst anar det. 🙂

Den observante och analytiskt lagda kan som vanligt fundera på varför jag undviker tomtar som erbjuder ögonkontakt? Detta gäller dock inte Nittsjö-tomtarna. Kommer man från Rättvik så känns man liksom … trygg. 😉

Nu har jag tre veckor på mig att våndas över om jag ska våga vägra gran? Detta har ältats i ett antal år nu och hittills har jag inte vågat vägra. Med tanke på den svindyra, lokaltillverkade julgransfoten jag tvingades köpa förra året på grund av att den inköpta granen hade för ”fet” stam för den befintliga foten så är det väl tveksamt om jag kommer våga vägra i år heller? Tre veckor…

Nu ska vi bara överleva jul och nyår sen kan vi byta julpyntet mot tulpaner och ivrigt vänta på våren. 🙂

131130A

2 reaktioner till “Let the show begin!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s