Uncategorized

Före. Och efter. Och lite repetitions-ego-boost…

Idag har det varit lite ”dagen efter”. Inte mycket vettigt har blivit gjort… Det började redan runt midnatt när jag blev väckt av en försiktig schäferslick på handen. Så försiktig att jag trodde det var en liten terrier. Slicken ackompanjerades av några försynta pipanden. När jag väl slog upp ögonen insåg jag att det åskade?! Ganska långt bort men tydligen tillräckligt nära för att göra schäfertanten orolig? Det kan ju också vara som så att det varit närmare men att jag och husse sovit över spektaklet. Inte kul om hon ska börja oroa sig för åska också nu, på ålderns höst. Dock var det inte värre än att hon lämnade över ansvaret till mig och gick och la sig igen. 🙂

Idag hade jag ansökt om sovmorgon, och fått min ansökan beviljad. Det innebar att husse gick upp strax före 06 och släpade med sig hundarna ner och ut samt utfodrade dem. Sen slaggade alla vidare i vardagsrummet, bakom stängd dörr. Om inte dörren är stängd ligger det två djur och piper utanför sovrumsdörren och då blir det inte mycket sovet. Själv sussade jag rätt gott ända till 08.30! Vet inte när det inträffade senast men skönt var det, och sannolikt välbehövligt.

Igår påbörjade vi inflyttning i husvagnen och invigde den högtidligen med varsitt glas rosé. Sommaren 2012 förklaras härmed invigd, eller nå’t. 🙂 Vagnen är ju nästan identisk med den gamla vad det gäller planlösning. Det känns tryggt. Då kan man stoppa in alla saker där de alltid har varit liksom. 😉 Dock rensar jag rätt rejält bland prylarna. Allt för att få ner vikten på packningen.

På eftermiddagen idag har jag roat mig (?) med att trimma terrier. Än en gång tackar jag ödmjukast för att jag fått en bt med så ”bra” päls = inte alltför snabbväxande. Sist jag gjorde något åt pälsen var inför monteruppdraget på My Dog, i början av januari, och man ser ju faktiskt fortfarande att det är en bt på före-bilden här nedanför. 🙂 Det är INTE allt bt-ägare förunnat. Många ser ut som rugg-ugglor efter 3,5 månad. Efterbilden bjuder inte på någon utställningsfrisyr men en väl fungerande sportfrissa. Utställningsvarianten får vi väl ta tag i om någon månad, inför Årets Border, och då ev. med proffshjälp. Tassar och ben är ju som vanligt väldigt krångliga att komma åt så de är lurvigare än vad som gör sig i en utställningsring men man kommer liksom aldrig riktigt i mål med husse som assistent.

I en kommentar till gårdagens inlägg föreslog Hanna att jag skulle ”göra en Marjasin”, dvs klippa och klistra ihop våra bästa resultat för att stärka självförtroendet lite. Jag ville minnas att jag gjort det, och lyckades hitta inlägget. Faktiskt så sent som i september förra året. De  siffrorna har vi inte putsat sedan dess, men de tål att upprepas.

Fritt följ: 8,75
Inkallning med ställande: 10
Framåtsändande: 9
Kryp: 9
Skall: 9,5
Tungapport: 10
Hopp: 10
Plats: 10
Spårupptag: 10
Spår: 10
Uppletande: 9,5

Imaginär slutsumma: 583 av 600… Det kanske inte var så dumt att anmäla till några tävlingar till, trots allt?

Här kommer före- och efterbilderna för den som är road av sådant. Posen är väl inte den vackraste men det är lagom lätt att vara både handler och fotograf. 🙂

4 reaktioner till “Före. Och efter. Och lite repetitions-ego-boost…”

  1. Fina poäng och fin terrier!
    Men du, sovmorgon till 8.30? Och hundar som äter klockan 6?? Jösses!! Här sover hundarna tills jag går upp och har jag sovmorgon kan klockan bli både 9.30 och 10 – och mer ibland. Fast, då kanske de piper lite, lite. 😉

  2. Liten Best är tyvärr inställd på att matte ska ge livstecken från sig vid 6-tiden. Då brukar jag bli bryskt väckt av en tunga i ansiktet. Men det räcker med lite gos, sedan kan vi sova vidare. Tack och lov! Kanske kan schäfertanten och Lennart också ta sovmorgon någon gång?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s