Uncategorized

När det inte blev som det skulle fick det bli som det blev…

Den här påskhelgen skulle bland annat ägnas åt att:

1. Flytta in i nya husvagnen som vi släpade hem i måndags.
2. Slutlig ”piff” i vardagsrummet = hänga upp tavlor och installera lite annat ”krafs”.
3. Ha kompisar på middag på påskaftons kväll.
4. 14-årskalas.
5. Spårtävling.

Vi kan väl säga att punkt 2, 3 och 4 gick som planerat medan punkt 1 och 5 sket sig å det grövsta.

1. Husvagnens värmepanna har inte varit på humör (läs: har varit död) och det blir garantiretur för lagning, förhoppningsvis under veckan. Att flytta in i en husvagn utan värme när utomhustemperaturen växlar mellan -6° och +6° har inte lockat nämnvärt. När den dessutom ska in på verkstad igen känns det ännu mindre lockande.

2. Tavlor mm kom på plats i fredags kväll.

3. Middagen, en trerätters med för mig nya rätter och en inte helt okomplicerad logistik, gick över förväntan. Alla var mätta, nöjda och glada, och sent blev det. 🙂 Ett litet husmorstips bara, sådär på köpet… TeriyakiSÅS och teriyakiMARINAD är inte riktigt samma sak. Husse fick göra en brandkårsutryckning till affären strax innan gästerna anlände.

4. 14-årskalaset igår gick exakt som planerat, typ. Det är onekligen lite enklare att vara gäst än värdinna. 🙂

5. Medan vi var på 14-årskalaset ringde telefonen och Falbygdens BK meddelade att dagens spårtävling var inställd pga snö i spårmarkerna. 😦 Lite trist eftersom jag var rätt laddad men det innebar ju å andra sidan att jag inte behövde bekymra mig om att lägga liten terrier plats i snöglopp. Och förutom den befintliga snön så har det snögloppat hela dagen och gör så fortfarande. Här på fjället har det till och med lagt sig ett nytt lager. 😦

En otippat ledig annandag öppnade ju nya möjligheter och eftersom sökgänget skulle träna idag så anslöt vi där. Tyvärr hade jag och Karlsson inte riktigt diskuterat igenom vad vi skulle träna på. Karlsson trodde tydligen att vi skulle träna på tomslag (vilket vi inte ens funderat på att börja med än men han har väl hört de stora grabbarna snacka?) och hade det varit fallet så … hade det varit riktigt bra. Ett par långa, fina slag ut på djupet och framåt i rutan. Att han passerade figurant på väg ut bortsåg han liksom ifrån. Jag hade ju en annan uppfattning – att vi skulle träna markeringar; dvs att komma in med lösrullen istället för att lägga sig hos figuranten och tugga på den, som han gjorde sist. Nåväl till sist hittade han figuranter och … tja, vi kan väl säga att det gick betydligt bättre än sist även om han fortfarande tar onödigt lång tid på sig innan han tar lösrullen. Det blir en del ”hångel” med figgarna först. På den sista figgen var det dock klockrent och han grep lösrullen direkt och kom in med den. Hoppas nu att det minnet stannar en stund i teflonhjärnan? Det lär ta minst två, troligen tre, veckor till nästa träningstillfälle. Om tre veckor ska vi å andra sidan på två dagars sökläger i Blekinge och lite mängdträning kanske gör susen?

Hade bara solen lyst nu så hade det förmodligen sett ut så här i vardagsrummet. Bilden är från veckan som gick och han är fortfarande väldigt duktig på att hitta solfläckarna det lilla djuret.

F ö så spritter det och sprattlar rätt duktigt i de flesta pelargonerna i lagården. Riktigt till det här stadiet har de inte kommit än men ge det ett par månader till så? Det ger åtminstone lite sommarkänsla när snön ligger vit på taken, igen…

 

En reaktion till “När det inte blev som det skulle fick det bli som det blev…”

  1. Synd att det blev inställt men med tanke på vädret var det nog ganska skönt att slippa ligga plats och huttra. Nu vill vi verkligen ha tillbaka våren som var på besök. Det finns få saker som gör oss träningstokiga så nöjda som en torr och fin, stor gräsmatta:)
    Ha det bra/ sophi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s