Uncategorized

Årets bruksborder för tredje gången!

Bilden togs innan vi skickade tillbaks bucklan efter första gången vi haft den.
Förra gången tog vi inte med den hem från Årets Border men nu blir den vår för gott. 🙂
Foto: Dan Ferhm

Igår var det årsmöte i Borderterriersällskapet (i Västerås) och framåt kvällen fick jag information om att Karlsson för tredje gången blivit Årets Bruksborder! Himlans kul, och något att glädjas åt i brist på officiella meriter. 🙂 Bucklan är nu vår ”för evigt” och jag inser att vi kanske borde ha byggt ut vardagsrummet istället för att bara renovera?

Helgen har fortsatt i renoveringens tecken. Igår kom snickaren tillbaks och byggde bokhylla hela dagen. En platsbyggd bänk för dvd, box mm vid TV:n hann han också med. Mitt bidrag till byggprojekten var att lägga fram mina önskemål samt komma med glada tillrop, typ.

Själv har jag målat hörnskåp (tre gånger!) samt målat bokhylla en gång till ”on location” vilket var ganska pilligt. Det är väldigt många ”sidor” på både hörnskåp och bokhyllor och även jag är nu fläckvis lackerad i Stockholms-vitt. 🙂 Den planerade inflyttningen i vardagsrummet har vi inte hunnit med. Färgen måste liksom torka först.

Något som hunnits med är dock ett spår till Karlsson idag. Under spårläggningen lärde jag mig att man inte ska lita på isskorpor på närmare meterdjupa skogsmaskinspår. Det blir blött. Och kallt. Och … äckligt. Tur att det var nära hem…

Karlsson gjorde nog senaste årets snyggaste upptag. 15-20 meter ut i bra tempo. En liten snurr, en koll på en meter åt fel håll och sen full fart åt rätt håll. Sen spårade han faktiskt jättefint men vi ska nog ta och prata ihop oss om det där med pinnarna för det funkade ”sådär”. Några fick vi med oss men inte tillräckligt många.

Igår fick vi också finbesök av Sophi, Soda och Findus. De hade tävlat agility här i stan och tog vägen förbi oss när det var dags för hemfärd. Kul att träffas efter att ha varit ”bloggkompisar” i ett par år och ha följt Sodas träning redan från start. Det blev dock en snabb visit eftersom jag var mitt i bokhyllebygget och målningen och Sophi hade en bit att köra hem. Det var i alla fall kul att träffas. Soda är ju son till Karlssons distransflickvän Sot, och jag är väl delvis ”skyldig” till att Soda hamnade hos Sophi genom att tipsa om Sots kull.

Soda

15 reaktioner till “Årets bruksborder för tredje gången!”

  1. Ja blue (som det heter) är fint. Skulle vilja ha en sån nästa gång, om det nu blir en bt till. 🙂

   Bilder kommer, men det dröjer nog ett tag till innan allt är på plats.

 1. Alltså liksom, man slutar ju förvåna sig. Ni kammar hem det ena efter det andra och är bara så duktiga 🙂 Man känner sig ju lite mallig att man ”känner” han, bt`n du vet som blivit årets border TRE GGR PÅ RAD!!!!!! Tjohooooo……..visslar och dansar och sippar champagne 😉

  Och du, du är faktiskt skuld till att det uppstod blodvite här i går. Inspirerad av ditt renoverande så greppade jag målarpenseln och gick lös på……en fotoram 😳 Skratta inte, tunga beslut att fatta, vitt el grått, grått el bets, ja du vet själv 😉 Men så skar jag mig på glaset på både handryggen och och fingret, så jag nöjjer mig hädanefter med att bara läsa hur du går lös med diverse attiraljer 😛

  1. För ordningen skull; det var inte tre gånger i rad. Vi hoppade över 2009. Jag menar … någon annan måste ju få chansen. 🙂

   Och förlåt mig; jag drar lite på munnen men skrattar inte. Renoveringar sliter på kroppen, på olika sätt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s