Uncategorized

Sökpass 3 – grantanter och vattenslangar

Idag var det dags för tredje passet i vår (förhoppningsvis) nya gren. Märkligt nog var det varken regn eller stormvindar? Teorin, som uttalats av coachen, att busvädret skulle vara relaterat till vårt inträde i gruppen kom därmed på skam. 🙂

Eftersom vi kör korta pass får vi köra två gånger istället vilket innebär att vi börjar – och slutar. Medan jag värmde upp Karlsson riggade coachen och de övriga dagens första vindmarkeringsövningar. Lite extra klurigt blev det av att vindarna idag var extremt diskreta och det är vi ju inte riktigt vana vid. Jag fick order om att gå med kopplad hund i en viss riktning och invänta vindmarkering. Det gick … sådär. Ja själva gåendet gick väl ganska bra, men vindmarkeringarna lyste med sin frånvaro. Till sist fick vi till något som var åt rätt håll och efter en del jobb hittade Karlsson tanten (och piparna) som var väl gömda under några rejäla granruskor (nygallrad skog). Efter ett par till sådana övningar började poletten ramla ner lite sakta, men han tyckte det var konstigt? Hur kunde det växa granar på tanterna, typ? 🙂

När vi kört övriga tre hundar, som är betydligt mer rutinerade, var det dags för oss igen. Nu var det dags för markeringsövningar. Jag var ju något skeptisk till hur kul Karlsson skulle tycka det var med slaktad trädgårdsslang (lösrulle) när det fanns pipar i närheten, men det var onödig skepticism. Slaktad trädgårdsslang var – jättekul! Han kampade som f… med coachen och hängde fast monterad i slangen. När hon förflyttade sig en bit ut och släppte den på marken sprang han rakt ut och tog den och kom in med den och sen tillbaks till figgen för att leka järnet med piparna. Tredje gången hängde han så fast i slangen att vi inte höll på att få loss det lilla träsktrollet över huvud taget? 🙂

Nu har jag fått i uppgift att tänka själv till nästa gång, hur vi ska lägga upp det, och nu blev det jobbigt på riktigt. 😉

För övrigt har gruppen ett digert jobb med att uppfostra mig. Gå framåt – gå utåt – gå hitåt – gå ditåt – rikta – rikta inte – ropa – ropa inte… Ja herregud… det är inte lätt att lära gamla mattar en ny gren. Tror definitivt det är ett värre jobb än att omskola Karlsson. 🙂 Sen ska man ju göra rätt när man figgar också. Dagens största upptäckt på det området var att ”lite” är ett ord som kan tolkas väldigt olika. 🙂

Idag hade jag två kameror med, både dvärgkamera och finkamera, men några kort blev det likt förb… inte tagna. Hade fullt upp ändå liksom. Men medan jag funderar på nästa veckas upplägg kan ju ni fundera på hur ofta jag får låna min fotpall? Bild från igår kväll. 🙂

3 reaktioner till “Sökpass 3 – grantanter och vattenslangar”

  1. Sök verkar svårt, för en matte……Tror jag inmundigar lite kunskap här innan jag ens ger mig på att bli runt kommenderad av förståsigpåare 😆
    Jo, angående fotpallen så tror jag att du får låna den betydligt oftare nu sen Iza fått en ny bädd…..Han kan ju inte gärna nyttja båda samtidigt 😛 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s