Uncategorized

Hej då husvagnen… Hej husvagnen! Hej hundträning!

Den här helgen har ju vädermässigt varit helt ljuvlig, åtminstone om man betänker det faktum att vi skriver november. Ca +10° och en blek sol. Och vad har jag gjort? Jo, jag har flyttstädat husvagn?!

För att göra en lång historia kort; husvagnsdesigners är inte kvinnliga schäferägare… Herrejösses vad många små skrymslen det finns, som man inte ens visste att de fanns?! Skrymslen där i princip ingenting, utom schäferhår, solstrålar och en vältränad blick, kommer in… När man flyttstädar en lägenhet eller ett hus är det ju tomt på möbler. Det är det inte i en husvagn, och ”möblerna” är dessutom fast monterade… Rätt praktiskt i vissa fall men vansinnigt opraktiskt ur städsynpunkt. Inklusive remontering av gräsliga originalgardiner (det är fler gardinlängder i husvagnen än vad det är i hela vårt hus!) tog projektet hela den ljusa delen av dagen, och en del av den här dagen också. Men … nu är det gjort och pärlan är levererad till firman där vi köpt den nya. Nu håller vi bara tummarna för att de inte hittar några dolda fel på den så att inbytespriset håller.

Igår kväll insåg jag också att husvagnens första tur gick till Bruks-SM i Värnamo (2005) och husvagnens sista tur gick till … Bruks-SM i Värnamo! Nåja, inte i Värnamo bokstavligen, men de stod åtminstone som arrangör i år också. Snacka om att cirkeln är sluten?! 🙂 Den har tjänat oss väl, och vore det inte för de korta obekväma sängarna så hade den nog fått hänga med ett tag till.

Den nya pärlan (?) levereras inte förrän i vår. Företaget som säljer den bjuder på vinterförvaringen så vi ser den inte igen förrän i månadsskiftet mars/april. Hoppas att den håller samma pärlstatus som den gamla? Det är exakt samma planlösning som i den gamla (det vore ju synd om man gick till garderoben när man ska kissa på natten liksom) men är fullbredd och har riktiga sängar som dessutom är längre och bredare. Det blir nog bra det där, får vi tro. Är det april snart?

Min ambition för resten av dagen, efter husvagnsleveransen, var att göra något roligt ihop med den lilla hunden, typ träna… 😉 På vägen hem drabbades jag dock av en vidrig huvudvärk så det var bara att inhalera Ipren, lägga sig på soffan och skicka ut husse med båda hundarna. De tog en extra lång promenad och när de kom hem igen hade huvudvärken gett med sig.

Under veckan har jag insett att jag nog inte har nerver att inte träna något alls innan KM i Kind nästa lördag. Därför gick vi ut på gräsmattan och körde igenom lydnadsklass III-momenten. Och oj så fint han skötte sig. Något överladdad förvisso, men inga direkta tokfel. Det mest positiva var att han gjorde ett kanonfint rutskick, och det momentet har vi inte kört alls sen tävlingen för snart två månader sedan. Förvisso såg han, pga en miss i planeringen, när jag ställde ut rutan, men den stod på helt ny plats och dessutom med lite ”hinder” i vägen.

Vittringen trodde jag skulle bli plockepinn-varianten med tanke på hur laddad han var. Full fart ut men sen bromsade han in snyggt, kopplade på näsan och valde rätt. Lite tugg och tapp blev det, men i det här läget är jag supernöjd med att faktiskt slippa plockepinnandet. Kul hade vi också, och det var faktiskt huvudsaken. Hur det går på lördag återstår att se. Som bekant händer det ju mycket på tävling som inte händer hemma på gräsmattan…

Igår hade jag en riktig deppdag och när jag körde förbi en kyrkogård i skymningen och såg alla ljus fick jag en akut panikgråtattack… Det går upp och ner rätt ofta  just nu, och det lär det väl fortsätta med antar jag. Det har varit ett tungt år som sagt.

Så här såg det ut i husses knä igår kväll. Med tanke på vad dagen bjudit kan jag tänka mig att det blir något liknande ikväll?

 

4 reaktioner till “Hej då husvagnen… Hej husvagnen! Hej hundträning!”

 1. Ja, tyvärr så vet jag vad du går igenom 😦 Blir fortfarande förvånad över vilken styrka den där sorgen/ångesten har. Senast i måndags när sonen tog körkortet….den jag allra helst ville dela den glädjen med är min mamma, men så fort tanken kom och jag insåg att jag aldrig mer kommer få höra rösten i telefonen fick jag en sådan där ruskigt stark gråtattack. Och det lär väl bli fler tillfällen…..
  Spännande med nya husvagnen iaf.
  Och med tanke på vilken enrgi Karlsson lade på träningspasset är frågan ändå om du inte ska vila honom i form till KM. Då lär han väl bli lite dämpad av bara situationen och därmed kanske lagom?

  Många tankar till dig Bästaste L8 ❤

  1. Ja sorgen får tydligen ta den tid den tar. Konstigare är det inte…

   Strategin inför lördag är faktiskt att vila honom i form, dvs ingen mer träning under veckan. Det kommer jag ändå inte hinna med så det är inte mycket att bråka om. Men jag ser det hela som ett experiment.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s