Ôfsadrôp och leriga tassar!

I rubriken ryms två härliga vårtecken.

Dagen tävling blir; vad är ôfsadrôp?

Alla med anknytning till Borås är automatiskt diskade, även om det finns infödingar som inte vet vad det betyder.  😉

Merparten av de plogade grusvägarna är nu isfria och man går på grus – halleluja… Och där man inte går på grus går man ”på” sina Icebug. Det finns en liten uppförsbacke på en skogsväg som mycket överraskande också är plogad. Där var det blankis och hundarna hade klara problem att ta sig upp, men inte deras matte. 🙂 Vår infart och vägen till brevlådan består också av blankis så just nu lämnar jag inte huset utan dessa fantastiska skodon. Ibland så undrar jag hur jag faktiskt har kunnat uppnå denna aktningsvärda ålder utan Icebug på fötterna under vintern? Uppenbarligen har det gått, och jag har bara varit gipsad en gång, pga av höger armbåge ur led. Jag kan ju säga så mycket som att det var en schäfer inblandad, och is.

Men som sagt; leriga tassar råkar jag uppskatta så här års, för det är ett tecken på att det faktiskt går åt rätt håll, och sen står det nog inte på förrän vi har det så här. 🙂

080503a

11 reaktioner på ”Ôfsadrôp och leriga tassar!

 1. Jag vet, jag vet!!!! Fast, här säger vi ôfsedrôpp. Men, för att inte försöra spänningen avslöjar jag det inte, utan låter andra gissa.
  Men nog är det ett gôtt vårtecken, alltid. 😉 Bara ljudet av det är underbart! 😀

 2. And the winner is; Pernilla!

  Starurar…? Hade du skrivit staurar hade jag trott att det var starar, men vad det än är har vi säkert sådana i Borås också. 😉

 3. Jag googlade faktist inte, jag gissade 😀 *klappar duktiga mig på huvudet*
  På gotland säger man att det ska komma 7 starurar innan våren är här. Det betyder att det ska komma 7 oväder efter man sett den första staren. Hade aldrig hört talas om detta innan jag flyttade till Gotland men dom som vet säger att det stämmer. Själv vill jag ha vår nu! Utan starar och oväder 😉

 4. Ja det ar åtminstone nå’t med starar även om det inte var rätt hela vägen. Här regnar det nu, kan det räknas som oväder? Fast om jag sett någon stare är ju tveksamt… 😦

 5. Jag kunde oxå men var på tok för sent ute.

  Nackdelen med den skånska vintern är enligt min uppfattning att det nästan ALLTID är leriga tassar. Och spanieltassar med mycket päls på, drar åt sig MYCKET lera. Är helt klart dags för en friseringsafton insåg jag igår.

 6. Ôfsadrôp finns i hela Västergötland, inte bara i Borås och har sin förklaring i att takfot kallas ôfs. Ordet finns dessutom i sydöstra Halland, men uttalas då med ett mycket öppet ö-ljud, öfsadröp istället för ôfsadrôp. Jag skulle tro att det är ett gammalt nordiskt ord, som har fallit i glömska i stora delar av vårt land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s