Not a pelargontant after all?

Dagen har ägnats åt en del vanliga sysslor så som snöskottning, strykning, pappershögsrensning och liknande upplyftande ting. Jag har inte ändrat NÅ’T på hemsidan på hela dagen! *klappar mig på axeln*

En del ovanliga sysslor har också gjorts, så som att bära in ca 20 pelargoner från vinterförvaringen, det gällde att passa på när termometern visade plusgrader. De flesta verkar vara i god kondition och en stolle till mårbacka blommar till och med! Detta efter att ha fått vatten 3-4 ggr sen jag plockade in dom i oktober.

090222e

Har ni någon aning om hur stor plats dessa tar? I vårt lilla hus? Jo, de tar upp ett stort gammal skrivbord. Och var placerar man detta stora skrivbord. Jo,”mitt” i vardagsrummet! Halvkul… Men det är enda utrymmet som finns i våra tre rum och kök.

090222d

Så här ska vi alltså ha det i ca tre månader nu, tills de kan flytta ut.

Jag börjar inse att jag kanske inte är så mycket pelargontant trots allt. Och framför allt att jag inte har något pelargonhus… I ärlighetens namn vill jag gärna ha fina blommande pelargoner på altanen på sommaren, och under vinterförvaringen är de inte direkt i vägen, men nu…? Och allt det här pysslandet är jag måttligt road av. Å andra sidan; att fylla jättealtanen och diverse andra ytor med blommande blomster som man köper nya varje år är ju ekonomiskt vanvett när man kan göra så här.

Så nu vidtar nästa fas; de ska väckas försiktigt, duttas med vatten, dittas med gödsel, beskäras, planteras om, pysslas med…

Och någonstans i höjd med nästa helg är jag väl tvungen att ta tag i det 20-tal sticklingar jag har. De ska planteras om i större krukor och få lite mer utrymme att röra sig på, och var det utrymmet skall skapas är i nuläget fullständigt oklart…

Nu ska jag lära datafientlig husse hur man hanterar internetbanken. Kanske skulle ta en whisky för att lugna nerverna?

13 reaktioner på ”Not a pelargontant after all?

 1. Jag som lyckas få varenda pelargon att tvärt sluta blomma så fort den hamnar i mitt hem och sen stendö strax därefter är definitivt inte nån pelargontant, men skulle ändå vilja ha vackert blommande pelargoner i fönstren…

 2. Mårr; det tog ett tag innan jag fattade… 😉

  Ylva; funderat ja, planerat nej. Och det är ju inte bara frågan om att det ”inte ska vara för kallt”. Det måste vara varmt. Det smidigaste vore naturligtvis att höja värmen i vinterförvaringen (ja, det finns värme där) men då blir vi sannolikt ruinerade när elräkningen kommer.

 3. Jag har gett upp hoppet om att vara pelargontant. Jag har ju inget utrymme för vintervila, så hos mig får de vara ”vanliga” krukväxter under vintern. Det har funkat bra för ett antal under ett par år. Men denna vinter har nästan alla gett upp; tror att jag kanske har 4 överlevare. Så jag går en dyyyyyyr vår och sommar till mötes. 😦
  Och jag kan inte ens göra som i fjol: knycka hos grannen. För ”pelargontantgrannen” jag hade har flyttat. *suck* Hm, vid närmare eftertanke; vad sägs om att jag kommer och hälsar på dig framåt maj eller så, Lotta?! 😀 😀 😀

 4. Jag har för första gången övervintrat pelargonier. Jag har gått och grunnat lite över det där med upptiningen, men du är ju pelargonproffs så skriv detaljerat på bloggen även i fortsättningen och jag skall följa instruktionerna noggrant. Nu finns det hopp om en blommande veranda även här i Bredared.

  Vad fin hemsidan är också!

 5. Jag har inga sådana pelargonproblem eftersom jag inte samlat på mig några nu när jag bara har en pytteliten balkong. Men någon gång i framtiden (hoppas jag) ska jag oxå ha så många pelargoner i vardagsrummet 🙂

 6. Jasså du håller på med pelagonier , det visste jag inte , tror jag ?
  Vad kul ! ja när man ser dom där bilderna känns våren inte så långt borta ändå … eller ?! Det är ju snart mars , är det bara jag som tycker att det känns som om det var julafton nyligen ??!

 7. Läste vid ett tillfälle en krönika eller liknande av ”pelargon-farbrorn” Lasse Anrell. Han hävdade å det bestämdaste att allt det där ”pysslet” var klart överreklamerat! Detta har jag anammat och pelargonerna verkar överleva…

 8. Och för övrigt, efter att ha läst några av kommentarerna, så har jag alltid övervintrat pelargoner inomhus som ”vanliga” krukväxter och det har gått utmärkt. Hade en som höll sig i 10 år på det viset utan problem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s