Rotation!

För rätt många år sedan gjorde jag en simultankapacitetstest ”på riktigt” i samband med att jag sökte ett jobb. Testet gick mycket bra och jag fick jobbet. Jag har väl även i övriga livet och på senare jobb tyckt mig ha bra simultankapacitet. Och så är jag ju dessutom kvinna. 😉

Sen jag blev tvåhundsägare har jag dock börjat undra. Helt plötsligt är jag inte ens kapabel att hålla ordning på två koppel?!

Men nu har jag kommit på vad det beror på.

ALLT ÄR KARLSSONS FEL!

Han roterar nämligen.

Han roterar runt sig själv, runt mina ben, runt sin storasyster och framför allt; runt hennes koppel! Om jag hade en hund till, och därmed tre koppel, skulle han garanterat åstadkomma en vacker fläta. Nu blir det ”bara” rejält tvinnat…

13 reaktioner på ”Rotation!

 1. Är du säker på att det är en Terrier och inte en collie som du har i snöret?? 😉 Drago gör samma sak och det är fruktansvärt irriterande när man missat att byta hand… Många gånger står vi stilla för att matte är inlindad i hans koppel.

 2. Hahaha, kör du också med ”longering” när du är ute. Bucks är nämligen expert på detta beteende, vare sig han är själv eller inte. Det är ju ett vanligt vallhundsbeteende och med tanke på att Karlsson är ”aussiewannabe” så är det ju inte så konstigt. 😉

 3. Agnetha; JAG longerar ingen, det sköter han så bra själv. 🙂 Jag skulle aldrig ha döpt bloggen till vallterrier, det är väl det jag får sota för nu…

 4. Känner igen fenomenet… Med rätt individer är det ingen konst att gå med fyra-fem-sex koppel och två händer. Men sen finns det individer som gör att ett koppel och två händer är svårt och två koppel och två händer är smått omöjligt! 😉

 5. Hahaha, heja vallterriern;-)

  Idag var jag med om något liknande. Tränade lydnad med Diesel och när inte jag var snabb nog sprang han runt o vallade mig.

 6. *garv* Hm, Caxi är likadan, helt hopplös! Tänk när jag hade 3 golden och en schäfer, nema problemas! Men att en liten apa, kan ställa till med så mycket oreda, obegripligt eller kanske inte 🙂

 7. Drago är inte en collie men mina borderkillar blir förväxlade med BorderCollie när det är någon förstå sig påare som säger ” är det inte en sådan där bordercollie??” Till Drago har de frågat om det är en blandis…

 8. Hm, får väl erkänna att när Simba fick lämna jordelivet för dryga 2 år sedan, blev promenaderna mycket enklare helt plötsligt. Till min förvåning får jag säga, insåg jag att han nog var krångligare än jag trodde på promenaderna…

  Full av beundran över personal på ex-vis hunddagis som glatt tar x antal hundar på koppelpromenad…

 9. Om det ändå blev en fläta när vi går med våra tre. Här är snarare fallet att dom helt plötsligt tjoar iväg åt varsitt håll för att slicka i sig något gott tikkiss:( Jag undrar om inte mina armar har töjts ut någon centimeter. Så om jag får låna dina tvinnare så kanske det skulle bli balans… Om inte annat skulle man kunna undersöka hur många varv mina numera groteskt långa armar kan tvinna sig runt kroppen:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s