For real, or surreal?

När jag plockade ur diskmaskinen för en stund sedan lyckades jag krossa ett glas. Hundarna åkte omedelbums in i vardagsrummet medan jag röjde undan glasskärvor och splitter. När jag öppnar dörren igen möts jag av en vildsint lillnos som, med ett tuggben rakt ut ur käften som en cigarr ungefär, vilt morrande kastar sig ut i köket för att göra en gir och sladda tillbaks in i vardagsrummet och upp i syrrans fåtölj.

Samtidigt möts jag också av bekymrad stornos med rynkig panna och en blick som säger ”snälla, säg att han inte är på riktigt, säg att han bara är på låtsas?”

Den blicken möts man av med jämna mellanrum, när lillnos får sina tokspel. Iza har svårt för morrande hundar, även om det bara är på lek. Och även om det är hennes lillebror. Hon blir ledsen, för hon har ju inte gjort nå’t ont, så varför morrar dom då…?

Men jag tror hon tycker om honom ändå. Innerst inne. 😉

***

Lillnos har varit hos ”tant” veterinären idag, och fått sin varannanårliga vaccination. Som vanligt blev det en lättare besiktning också och allt (hjärta, lungor osv.) var OK. Bad vet. att kolla halsen också och visst är tonsillerna lite stora, men inte irriterade så det är väl helt enkelt så han är gjord.

När jag ställde honom på vågen i väntrummet höll jag dock på att få en chock. 12,2 kilo!!! Men så upptäckte en som väntade i kön att vågen stod på 3,6 kg när den var tom. Puh… 8,6 kilo kändes mer i sin ordning.

Fick också reda på att ”tant” veterinären ska sluta och börja jobba i Göteborg. Synd, för hon är en av dem jag har stort förtroende för, framför allt om det ska opereras. Nu är ju inte Göteborg världens ände så skulle det behövas kan man ju ta sig dit, men trist ändå.

2 reaktioner på ”For real, or surreal?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s