Ett resande teatersällskap. Kapitel 2.

Vi börjar med några bilder som egentligen hör hemma i kapitel 1. De flesta klarar sig bra utan bildtext. Observera närheten till Siljan!
070718a.jpg

070718b.jpg

070718c.jpg

070718d.jpg

070718e.jpg

070718f.jpg

070718g.jpg

070718h.jpg

070718i.jpg

Det var alltså första veckan, eller åtminstone delar utav den. Vi var ju inte i/vid husvagnen heeela tiden, men det var där kameran var för det mesta. 🙂

Så en sammanfattning av andra veckan då:

Veckans lärdom: Rasta inte hund i för stora sandaler.
På nedresan från Falun rastade vi på en av våra vanliga, av vägverket arrangerade, rastplatser. Jag snubblade iväg i mina något för stora (på bredden och höjden) sandaler och överlevde den lilla skogsrundan. När jag skulle passera den höga refugen på väg mot bilen igen var dock inte lyckan med mig längre. Det resulterade i ett akrobatnummer av sällan skådat slag, ett mörbultat knä (som fortfarande ömmar) och sönderskrapade tår. Det är i dom lägena man INTE vänder sig om och kollar hur många som EGENTLIGEN såg vad man gjorde. Man stoppar in hunden i bilen och åker därifrån…

Dock tar man först fram hundarnas första hjälpen-kit och sprayar tårna med Klorhexidinspray. Kan varmt rekommenderas. 😉

Antal förtältsuppsättningar: 1
Förvånansvärt o-Norénsk den här gången?! Men till nästa sommar har vi förmodligen glömt allting…

Veckans åskväder: Tisdag morgon i Fjällbacka.
Det åskade oavbrutet och mycket intensivt i två timmar. Och regnade ännu mer. Detta resulterade i en campingplats som mer påminde om en badplats. Vi funderade på att låta K ta simborgarmärket på boule-banan som förvandlats till en bassäng. Det gick inte ens att ta sig till toaletten utan gummistövlar eller goretex-kängor. Förtältet klarade sig dock förvånansvärt bra, i motsats till vissa av våra grannars…

T o m Iza tyckte att det var lite kusligt med åskan. Hon som normalt inte ens viftar med örona. När det var som värst gjorde hon en snabb kalkyl och konstaterade att hon nog skulle kunna klämma sig ned i mattes säng, i fotändan. Denna hund ligger alltså ALDRIG i sängen, åtminstone inte när jag ligger där! Detta beteende oroade mig lite för det är inte likt henne… Hon tröttnade dock ganska snabbt och gick ner igen. Hon insåg att 80×180 cm säng med en matte, en borderterrier och en schäfer var lite ”too much”.

Veckans ostindiefarare: Götheborg…

070718k.jpg
…som befann sig i Grebbestad. Vi var dock aldrig ombord, vi hade lite för många hundar med oss, utan höll oss på lite avstånd. Lite kul att se den ändå på nära håll.

Veckans utflykter: Grebbestad och Smögen, med några stopp på vägen.
Grebbestad var mest stökigt eftersom det pågick någon form av karneval. Smögen var jättemysig, till stor del beroende på det mycket behagliga vädret.

Veckans överraskning: Sport-shopen i Tanum strand
Där kunde man ha handlat … mycket. Dock fick investeringarna hålla sig på en ganska måttlig nivå. Men har ni vägarna förbi så…

Veckans uteserveringar: Smögen och Hamburgsund.
När serveringspersonalen direkt frågar om man vill ha vatten till hundarna, DÅ blir man glad!
070718j.jpg

Karlsson (och husse) på uteservering i Hamburgsund.

Veckans yatzy-spelare: matte.
Som, utan konkurrens, kammat hem vartenda parti!

Veckans läckage: i köket vid hemkomsten.
När vi idag kom hem hittade jag en vattenpöl på köksgolvet. Denna visade sig härröra från ett läckage under diskbänken. Så nu har vi haft besök av jourrörmokare… Bara att hoppas att det inte blivit alltför stora skador. Det får bli ett telefonsamtal till försäkringsbolaget imorgon… Är INTE sugen på köksrenovering just nu!

Veckans idiot: Vår digitalbox.
Som skulle stått på kanal 4 för att dvd:n skulle kunna spela in två avsnitt av 24. Första avsnittet är inspelat men innan det var dags för andra avsnittet så har boxen ändrat sig till kanal 31! Av  sig själv!?
Veckans bön: Till SMHI om bra torkväder imorgon. Det är myyycket som ska tvättas nu innan det bär iväg på lägret.

Nu ska jag bara försöka läsa ikapp mig på alla andras bloggar också, men det få nog bli imorgon… Nu ser jag fram emot en dusch i det egna badrummet och en skön natts sömn i den egna sängen.

11 reaktioner på ”Ett resande teatersällskap. Kapitel 2.

 1. Välkommen hem…….hoppas inte vattenläckaget blir nåt ”värre”
  Ni ser iaf ut att ha haft en härlig semester.

 2. Antar att din tvätt, precis som min, får hänga inne. Den blir liksom blötare annars… *suck*.
  Och jag håller med Silva; vad är ni för ena semesterfirare som inte tar svängen om känt folk och får gratis fika/middag? Vi hade gärna tagit emot detta resande sällskap med öppna famnen.
  Dock måste jag säga att ni har en intelligent digitalbox, som inte spelar in vad skit som helst. 😉
  Ha det – kramar.

 3. Jodå, tvätten hänger inne. Eller ligger i torktumlaren.

  Hade faktiskt vissa planer på att våldgästa dig, men eftersom husse ville åka via Göteborg, för att slippa den asfalterade kostigen mellan T-hättan och Borås med husvagn, så fick jag foga mig. Dessutom, när hemfärden väl är påbörjad så vill man bara HEM. FORT! Har ju lite att pyssla med innan det bär iväg imorgon igen…

 4. Ni verkar haft en utomordentligt innehållsrik semestertripp och har sett både det ena och det andra av vårt avlånga land.
  Antar att mattens akrobatiska konster inte fastnade på bild? Synd… 😉 Sandaler + hund är ingen bra kombination..jag fick ju sy i foten för ett par år sedan pga just det…

  Skit med läckaget..och boxen… Men det är ju världsliga ting, eller hur?!
  Kram banan

 5. Härlig resa och skönt att ni fick lite fina dagar också! Vädret har ju inte varit det bästa här så jag antar att ni reste efter vädret den här semestern. Smart! 🙂 Ha det härligt på lägre! Vi hörs!

 6. Vi spetsar på en tur uppåt Bohuslän någon helg innan sommaren är över… kanske… Glasriket drar också…

  När det gäller förtält så har vi blivit riktigt vassa på både uppsättning och nedrivning (husse fick ju riva själv när vi var i Borås – hade han inte gjort det hade garanterat åskmolnen spillt ur sig mycket vatten). Ett hett tips är färgmärkning på tältpinnarna, det underlättade enormt den här gången!

 7. Bibbi; det enda vi är helt överens om, och där vi alltid har rätt, är vilken tältpinne som ska vara var. Men det finns mycket annat man kan ha åsikter om har jag märkt… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s