Ett resande teatersällskap. Kapitel 1.

Så har jag då drabbats av ett litet återfall… När pappas dator fanns inom 10 meters avstånd gick det inte att stå emot längre…

En sammanfattning av den första veckan kommer här.

Antal förtältsmontage: 1
Som vanligt jämförbart med en bättre Norén-pjäs… Men det kom upp, och det stod kvar!

Antal heldagsregn: 0
Dock har det ”skurat” mer eller mindre varje dag men idag var första gången vi var tvungna att rasta hundar i regnkläder.

Antal strandtomter vid Siljan: 1
Årets placering var, mot alla odds, ännu bättre än förra årets för nu fick vi en hörntomt också! Precis vid sandstranden. Denna (sandstranden) har dock varit tämligen obefolkad med tanke på vädret.

Veckans bästa köp: Värmefläkt
I söndags insåg vi att en värmefläkt i förtältet vore bra att ha. En utfärd till Clas Ohlsson i Insjön löste det problemet.

Veckans saknad: Stieg Larsson
Eftersom jag fuskade lite och började på ”Luftslottet som sprängdes” något innan semestern så tog den slut redan igår. Det är riktigt, riktigt sorgligt att denna författare inte hann med att skriva fler böcker…

Veckans misstänkta schäfervalp: Karlsson
När jag tog en kvällspromenad med båda hundarna här om kvällen var det en liten kille som frågade sin mamma; – Är det där en schäfervalp?
Jag hörde inte vad hon svarade…

Antal lydnadspass: Fyra stycken (två per hund)
Eftersom vädret ledde till en relativt obefolkad stooor gräsmatta vid badplatsen kunde jag naturligtvis inte låta bli att träna lite lydnad. Cirkulationen på folk (och hundar) i omgivningen var dock ganska stor så Iza hade klara koncentrationsproblem. Karlsson skötte sig dock som en liten pärla, som vanligt. 🙂

Veckans frisbee-hund: En dobermann
I grannhusvagnen bodde en dobermann och en labbe. Dobermannens motion och stimulans verkade bestå av att plockas rakt ut ur förtältet och sedan kastade man frisbee hysteriskt i 10 minuter. Detta skedde två-tre gånger om dagen. 😦

Veckans Putte (eller Putta?) i blåbärsskogen: Iza
När dagens promenad ägde rum i skogen där pappa bor så kryllade det av blåbär. Iza gick mest med nosen djupt begravd i blåbärsriset och käkade glatt. Karlsson tryckte också ner näsan i riset … för att sedan börja undra vad han gjorde där? Han åt glatt när vi plockade åt honom men att plocka själv?! Näe, det fanns väl ingen anledning?

Imorgon bär det av mot nya mål; Bohuslän!

6 reaktioner på ”Ett resande teatersällskap. Kapitel 1.

 1. *s* Är du beroende eller beroende..jag är lika god kålsupare jag… 😉 Nog för att Karlsson är en bruks-Karlsson men schäfervalp…??!! Undrar vad mamman svarade?! Här slåss vi också i blåbärsriset..värst till att sno är nog Figo och Joyce… Den enda förståndiga i sällskapet är Lia som plockar både blåbär och smultron för egen maskin. Tack för det! Det räcker med tre snattare…. 🙂
  Kul att få ett livstecken från dej & hoppas på fler förstås….

  (tack för grattiset, det värmer)

 2. Satt just och skräcksaget undrade om det blivit (ännu värre) fel på min syn, när jag insåg att något av barnen (där inkluderar jag den äldste, som jag är gift med …) varit och ändrat textstorlek… 9)
  Kul att höra av dig och att få veta att ni har det bra. Fast, jag vet inte om jag skulle vilja dela upplevelsen att bo husvagn och förtält just nu; det känns tillräckligt blött med trädgård. 😉
  Hoppas vädret vänder när ni kommer till fina Bohuslän. Åtminstone lovar SMHI fint väder tills på söndag. Men, de har, som bekant, haft fel förr… *suck*
  Ha det gott – kramar.

 3. Oh, nu kanske du inte loggar in på jättelänge? Min hulda moder har tagit på sig uppdraget ”vakta goldentjej” i fem veckor. Visar sig nu att denna jycke aldrig någonsin varit lös, förstår överhuvudtaget inte inkallning och måste således vara i koppel hela tiden. Detta är i min hjärna ett obegripligt trist liv för en vovva, har du nåt tips om hur man skulle kunna angripa problemet på ett enkelt sätt? Hur börjar man, liksom, hon är sex år och förstår verkligen inte ens ”stanna” eller ”kom”?!?!?

 4. Satt just och undrade om ni kommit hem .
  Det där att folk tror att man har en annan ras än den man har får mig att tänka på då jag hade min första riesenvalp och en person jag mötte på gatan frågade om det var en pudel mkt förnärmad gick jag min väg utan att svara.
  Hoppas ni får trevligt i Bohuslän. Passa på att äta massor av räkor som jag tycker är mums.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s