Mot Sherwoodsko… eh… spårskogen!

Då är det mesta klart inför morgondagens avfärd till lägret. Eller … egentligen har jag redan varit där en gång. Vi har nyss angjort hemmet igen efter att ha varit på plats och monterat husvagn och förtält (något mer Norénskt den här gången). Kinds BK ligger ju faktiskt bara ca 4 mil hemifrån så det är skönt att kunna göra det i lugn och ro dagen innan. Och så får man ju lite bättre plats också 😉

I övrigt så har tvättmaskinen gått varm sedan hemkomsten i onsdags. Det är närmast ett under att den inte brunnit upp. Men nu är (nästan) allt tvättat och torkat trots att mina böner om torkväder uppenbarligen inte gick fram till SMHI.

Två spår till Karlsson har jag också hunnit med. Kände att han nog behövde rostas av lite efter två veckors uppehåll men han skötte sig kanonfint. Det roligaste idag var att han tveklöst och i god fart apporterade in pinnar UTAN att jag hejade på. De långa slutapporterna har han dock inte riktigt fått kläm på ännu. Han markerar och tittar sedan frågande på pinnen innan han börjar leta efter den ”riktiga”. Men vi ska säkert få ordning på det också.

Tror att jag lagt upp strategin inför lägret nu också. De dagar vi kör spår både förmiddag och eftermiddag så får hundarna ett spår var. Är det spår och lydnad så får Karlsson köra spår och Iza lydnad (inkallning med ställande). Karlsson får delta i eventuella platsliggningar. Och sen kanske jag kan lägga några egna spår åt Iza på ”förbrukad” mark. Förledningar mår hon ju bara gott av. 😉 Ev. uppletanden väljer jag nog att låta Iza delta i. Nu får vi bara hoppas att inte instruktören eller gruppkompisarna tycker detta blir jobbigt. Vi ska ju definitivt inte ta mer tid i gruppen än om jag haft en hund med mig…

Igårkväll klarnade det upp och blev riktigt bra väder. Därför bestämde vi oss för att åka in till stan och ”mingla”. Sommar-torsdagarna i Borås är ju lite speciella. Alla butiker är öppna till 21 och vid samma tid börjar en gratiskonsert på Stora Torget. I stadsparken pågår också diverse aktiviteter. Boråsarna (åtminstone de som är hemma) går man ur huse för att delta i detta spektakel. Igår var det Martin Stenmark som stod för underhållningen på torget. Men innan konserten började hann vi med en lättare middag på krogen också.

I samband med konserten reflekterade jag över fyra saker:

1. Varför envisas man med att ha en ca 8-årig kille sittande på axlarna när han håller för öronen och böjer sig över pappas (?) huvud och stirrar i marken?

2. Varför släpar man med sig en papillon/phalene (?) som är någonstans mellan tolv och döden rakt in i folkkaoset på torget under en konsert? Förutom risken för att bli ihjältrampad så kan det inte vara någon större underhållning för hunden. Stackar’n var så stressad att den nästan hyperventilerade trots att den stod som fastfrusen i marken och inte rörde en fena.

3. Pojkar i 15-årsåldern måste lägga betydlig mer tid och pengar på sina frisyrer än vad tjejer i motsvarande ålder gör. Herrejösses vilka skapelser jag såg igår!

4. Jag är så glad att jag inte har barn! Då slipper jag oroa mig för vad dom kan råka ut för. Och man undrar ju vad det är för föräldrar som släpper ut sina döttrar i 13-årsåldern i de mest utmanande kläder och med makeup värdig en fotomodell, och lite till? Även om det inte SKA spela någon roll för hur pojkar behandlar flickor så är det nog tyvärr oundvikligt att det gör det…

Imorgon loggar jag alltså ut för ytterligare en veckas avvänjningskur. Har jag (o)tur så kanske jag råkar läsa någon kvällstidning eller höra någon nyhetssändning under veckan men i övrigt är det som att befinna sig på en annan planet. Härligt!

4 reaktioner på ”Mot Sherwoodsko… eh… spårskogen!

 1. 1) Jag är avundsjuk på din energi, ork och initiativförmåga när det gäller att träna dina hundar.

  2) Jag är avundsjuk på att du kommer iväg på diverse semesterresor och hundäventyr.

  3) Jag är avundsjuk på… allt möjligt 🙂

  4) Men jag är inte missundsam. Snarare så unnar jag alla vänner och bekanta att ha det trevligt. Om inte annat så får jag uppleva lite genom att läsa om det.

  Ha det så trevligt, lär dig en massa nytt och skriv långt och mycket om dina äventyr när du kommer hem.

 2. Nu ska man väl aldrig säga aldrig, ännu, men jag instämmer i dina reflektioner kring det där med barn, att inte ha några alltså!

  En fundering som jag har ibland när det gäller just väldigt unga tjejer med väldigt små kläder och mycket smink – ser de verkligen ut så när de lämnar hemmet…? Och tyvärr är det nog så att det påverkar hur omgivningen ser på en, även om man BORDE få gå klädd hur som helst…! Nu kom jag väl rätt tidigt till insikt om det här med ”hellre praktiskt än snyggt” och konstaterade efter den senaste tidens ”fyndande” att så mycket pengar som jag lagt på regnjacka + -byxor den senaste tiden , skulle jag aldrig ha köpt en s.k. ”finjacka” och dito byxor för?!

 3. Bibbi: Oftast ser de INTE ut så när de lämnar hemmet! *veta* Man kan göra underverk på en liten bajamaja bara man har en spegel med sig. *veta igen*

  Tur att man vuxit upp och insett att man e vackrare utan allt kladd! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s