Oväntad trimassistans

Det första av dagens planerade projekt är genomfört; Karlsson är trimmad, nu återstår bara finputs hos V på tisdag sen är han redo för utställningen på lördag.

Hans uppskattning av dessa projekt är dock begränsad. Han ålar, han lägger sig, han sätter sig, han vänder sig… Allt för att slippa. Och ska man då försöka parera så att han inte ramlar av trimbordet så blir det lite bökigt. Vissa partier går jättebra men andra partier är mindre populära. När det var dags för de impopulära partierna idag så fick jag dock oväntad assistans. Av ett rådjur. Tror jag? Något dundrade förbi i full galopp på andra sidan häcken, ca fem meter från oss. Vi såg det aldrig men K blev naturligtvis mycket misstänksam och började skälla och morra, stint stirrande åt det håll där det konstiga ljudet hörts. Och då passade jag på. 🙂 Överskottshår på mage, i ljumskar etc. rök blixtfort all världens väg och K märkte ingenting. Eller snarare; han prioriterade lite annorlunda. Det tackar jag för. Så nu är han hyfsat snygg igen, den lilla ruggugglan.

Det är helt osannolikt vilken frodig pälstillväxt han har! Det är trots allt bara knappt en månad sedan förra utställningen. Vågar inte ens tänka på hur han skulle se ut om jag följde borderterriersällskapets ”rekommendationer” med trimning två gånger om året? Det är ju iofs vardagstrimning dom menar, men ändå? Även om jag inte skulle ställa ut honom så skulle han behöva trimmas en gång i månaden för att inte gro igen fullständigt.

Hur som helst så avslutades trimningen med kloklippning och öronrens så nu är han en liten snygging igen. Nu återstår bara att få domarna att inse detta också. 😉 Och inser dom det inte nu så väntar jag åtminstone ett år (tror jag) till nästa utställning så att han är helt färdigväxt. Vi har ju det vi pysslar med ändå, utan att behöva ställa ut. 🙂

2 reaktioner på ”Oväntad trimassistans

  1. Det där med ljumskar, mage tycker även Bus är lite onödigt men finner sig i det. Även han har synnerligen frodig pälsväxt, om man jämför med Lia som vi klipper ungefär 2 ggr/år. Visserligen blir det ju kortare när man klipper men ändå…
    Är det i Borås du ska ställa honom? På SKK-utställningen? Eller när var den egentligen? Har för mej att Figos uppfödare skulle dit iaf.

  2. Ja, det är i Borås, på lördag. Det är enbart för att det är på hemmaplan som jag ställer. Eftersom jag ändå brukar åka dit en sväng och shoppa så kan jag ju lika gärna passa på att ställa honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s