Uncategorized

Det svänger fort…

…i hockey, och så även i väderleksprognoserna, och det faktiska vädret. Efter något som var misstänkt likt sommarvärme under fredag och lördag blev man brutalt återförd till verkligheten igår och definitivt idag när det har snöat, haglat och blåst isande nordanvindar. Termometern gick ut stenhårt med +0,5° i morse. *brrr* Tur man inte hunnit få undan alla vinterkläder än men jag VÄGRAR plocka fram understället igen. Det är tvättat för sista gången den här säsongen och därmed basta.

I fredags njöt hundarna i solen, i lördags sökte de förskräckt skugga och idag var det nästan vinterpyjamasläge?!

Nåja, det hann i alla fall börja grönska ordentligt innan våren backade. 🙂

170508C

I lördags eftermiddag blev det ett spår till Maro. Årets första riktigt varma och torra och det var jobbigt, tydligen. Definitivt inte ett av hans bättre spår och hade jag inte haft koll på pinnarna hade vi bara haft med oss fyra av de sju ”i mål”. Glädjande var dock att han plockade två av skogspinnarna alldeles själv. Nu inleder vi projekt ”osynliga” spårapporter för det var de jag hade maskerat i fjolårsgräs och mossa han knatade över. Gör om, gör rätt matte! Och med det menade jag att generellt öka svårigheten med pinnarna så att han blir bättre på att använda näsan för att hitta dem.

Trött blev han iaf, och däckade sött när vi kom hem. 🙂

Igår förmiddag var vi på studiebesök och mingel på HTM-tävling på Elfsborgs BK. Några vänner och bekanta tävlade och bl a träffade vi söta Harry med matte.

170508I

Sen bar det iväg till klubben för lite lydnadsträning med S. Det blev mycket trixande med fria följet och några frågetecken blev om inte raka så åtminstone lite mindre krokiga.
Krypexperiment blev det också och det går väl i alla fall framåt även om det är långt kvar. Att matte mest ser ut som en modifierad variant av John Cleese och hans funny walks får bli ett senare problem. Tror dock det problemet är enklare att åtgärda än kelpiens (mycket varierande) krypteknik. 😛

För varje år som går blir jag mer och mer sugen på att bo någonstans där det finns vatten i närheten och den här årstiden gläds jag extra mycket åt vattnet som finns runt klubben. Till och med en gråmulen, råkall och småregnig dag som igår är det vackert, och tänk om man kunde ta sig ut till den lilla ön med alla vitsipporna, utan att simma. 😛

170508H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s