Uncategorized

Sortera mera!

Nej, det ska inte bli ett inlägg om källsortering eller sopsortering i allmänhet även om jag tycker det är en bra grej och anser mig vara rätt duktig på det. 😉

Det ska bli ett inlägg om att sortera ord och prylar i den lilla kelpiehjärnan, och koppla ihop rätt ord med rätt pryl. Vi har mycket kvar på det området men i tisdags övade vi lite på just det.

Jag ställde upp rundakonen och körde några runda. Sen la jag ut dirigeringsapporter och körde det momentet några gånger. Slutligen ställde jag upp en liten bit bakom linjen med apporterna och körde ”runda”. Det gick bra, flera gånger! Han försökte inte apportera en enda gång. Det finns många sätt att utveckla den övningen på och det här var bara början, men en bra början. 🙂

170504B

Tidigare samma dag blev det ett lite missförstånd i skogen vilket resulterade i att hundarna stötte ihop på ett sätt som inte var helt lyckat. Karlsson skrek rakt ut på ett sätt som nästan fick mitt hjärta att stanna. Sen när han skulle räta upp sig fick han inte riktigt med sig bakdelen?! Under några sekunder där hann det passera många tankar i min hjärna. 😦 Jag väntade tills jag såg att han stod på alla fyra sen blundade jag och bara gick, med Maro i koppel. Efter 20 meter tittade jag bakom mig och Karlsson var med om än lite på efterkälken. Efter ytterligare 20 meter var han med oss och när vi var hemma efter ytterligare ett par hundra meter verkade han helt ok. Puh! Dock vågade jag inte andas ut riktigt förrän senare på kvällen, eller faktiskt igår morse, när jag konstaterade att det inte verkade vara några problem ens efter vila/stillhet. Man vet ju själv att skador kan stelna till och bli värre senare men han verkar helt återställd, tack och lov.

Idag kom han i full karriär springande förbi mig och Maro och tanken som flög genom min hjärna var ”shit, han jagar något!” även om han inte bryr sig om vilt och jag inte såg något… Efter 20 meter tvärnitade han – i en tuva med värsta lyxgräset. Den hittade han igår och han hade inte glömt den. 😀

170504H

För övrigt njuter vi av vårvärme och solsken. Helt ljuvligt efter den här sega vårvintern vi levt med i några månader. Så, lite blandade bilder bara för att… 😛

170504A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s