Finns det inte på bild har det inte hänt, eller…?

Den här helgen har i princip helt ägnats åt hundträning. Roligt, nyttig och härligt och i princip helt utan bildbevis, så då är frågan om det verkligen har hänt?

Igår startade vi med rally för Karlsson. Ingen direkt bana men en massa skyltar på rad så att hans matte kunde öva på det där med placeringen i förhållande till skyltarna. Jag har ju en tendens att komma på tok för nära när det är högerhandling och så ska man helt plötsligt gå runt hunden, mellan hund och skylt och då … blir det poängavdrag när jag är tvungen att kliva över skylten. Förutom träning på nya moment, och försök till memorering av vad vi behöver träna extra mycket på, får det bli skylthållare hemma på gräsmattan så att jag kan träna på avståndsbedömningen.

170319D

När vi var klara med rallyn hade Maro ett fältspår som låg och väntade. Lite lätt förvirrat och några avbrott på första sträckan men sen blev det bättre och vi lämnade varken pinnar eller godisburkar efter oss. 🙂

Efter det blev vi ”igenomkörda” i appellens lydnad. Det finns lite att putsa på där också, men på det stora hela skötte han sig fint. Budföring fick vi också till. Nu är han så tokmotiverad att springa till mottagaren att det nästan varje gång blir ”sent kommando”. 😛 Han är dock inte helt säker på att den där fasen som innefattar att sitta still hos mottagaren och bli klappad är nödvändig men det tar sig så smått där också.

Enda bilden på Maro från igår är denna som jag tog när jag observerade att han börjar få gråa strån i ”skägget”! Jag vet inte hur jag ska tolka det? Som att han har en jäkligt jobbig matte eller som att han börjar bli vuxen och klok? 😛

170319A170619C

Igår kväll bestämde jag och S att köra ett tvådagarsarrangemang så det blev favorit i repris.
Maro fick ett fältspår som han löste riktigt fint. 🙂 Förutom det blev det lite allmänt lydnadspill och sen fokus på höger- och vänster om halt med hökögon som höll koll. Vänster om halt blev rakt och snyggt nästan varje gång. Höger om halt var inte lika snyggt och, som vanligt, är det jag som krånglar till saker och ting med fötter och kroppshållning. Gör jag ”rätt” (men f*n vet vad som är rätt, det sitter INTE i ryggmärgen än) så blir halterna raka och snygga. Tur vi har speglar i Karlsson Arena. 😛

Dagens riktiga höjdpunkt var dock att testa budföring med helt ny och okänd, manlig, mottagare i  mössa! Inte ens jag hade träffat honom förr så det var lite av en chansning men det är inte så ofta man har möjligthet till det. De fick iofs hälsa på varandra och Maro blev bjuden på godis innan vi påbörjade själva momentet men när jag väl skickade var det ingen som helst tvekan och han låg som en rem efter backen. Jag känner onekligen visst hopp. 🙂

Nu är helgen snart över och huset ser ut ungefär som det gjorde i fredags eftermiddag, dvs hyfsat rörigt, men det försvinner inte så jag ångrar inte en sekund att det blev så mycket träning lördag-söndag. Städa kan jag göra en annan dag, när det regnar (eller snöar, som det faktiskt gör just nu).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s