Intelligenstest och apportering med störning…

Tre i familjen är måttligt imponerade av snön som föll igår, inatt och idag… Jag och Karlsson kände oss nog en smula kränkta när vi klev ut genom dörren i morse. Jag avskyr det verkligen! Det hjälper inte, jag vet, men det är inte kul någonstans, och framför allt inte nu när man verkligen började få vittring på våren. Dessutom verkar det som om skiten tänker stanna ett tag. 😦

170306D

Maro bryr sig inte särskilt mycket. Snö eller inte, han är lika glad ändå. Men det vore en lögn att påstå att han blir extra glad av snön, som vissa hundar tydligen blir. Han förhåller sig ganska neutral och är lika knasig som vanligt.

170306C

Promenaderna blir extra spännande med tanke på att det inte var någon tjäle innan snön kom. Under det vita döljer det sig djupa vattenpölar (med en tunn isskorpa som inte ens bär för 9 kg Karlsson) och lera, plus de vanliga stenarna, rötterna och kvistarna. Dock är det ju en liten fördel med att det inte var någon tjäle – det går förmodligen lite fortare att bli av med skiten när temperaturen stiger, hoppas jag.

Lika glad som jag var att kunna träna ute på tomten i slutet av förra veckan – lika glad var jag idag för att vi har Karlsson Arena. Dagens träningspass blev lite av en intelligenstest, för både mig och Maro.

Han försökte prova ut en intelligent min. Det gick … sådär. 😛

170306A

Jag kände mig inte heller supersmart när jag lyckats komma ner på golvet (det är inte helt okomplicerat i den här åldern 😛 ) för att träna fjärren och insåg att godiset i fickan var slut. Det är inte helt enkelt att komma upp heller men det gick, och sen ner igen. Det var det värt för det gick faktiskt riktigt bra med sitt-ligg och att hålla båda framtassarna stilla.

170306B

Vi tränade även på vår andra hemläxa; apportingångarna, och jag tyckte mig se viss förbättring. Sen kunde jag ju inte låta bli att testa apportering med störning, inspirerad av någon bild som flimrade förbi på FB förra veckan. Dit är det långt, med bl a matskål precis intill apporten, men man måste ju börja någonstans. Vi började med Floppy, och lite annan bråte. 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s