Nöta mossa…

När man slutar jobba och det fortfarande är ljust, det är uppehåll och nästan vindstilla då slänger man sig ut på gräs-/mossmattan för att träna. Ljust liksom?! Och bara drygt tre veckor till sommartid. 🙂

Nu påbörjar vi ett nytt försök att skapa en mossfri gång på gräsmattan medelst framförgåendeträning. Det går hyfsat. Nu är fokus på raka halter och att faktiskt stå stilla, rakriktad, tills jag kommer fram. Han börjar köpa konceptet. Men … jag upptäckte att han inte gick ut förrän på mitt andra kommando?! Hur hände det? När hände det? På första kommandot nöp han till i min tröja och på andra gick han ut. Nåja, nu är han påkommen och jag tror vi löste det problemet också. OK, säkert inte löst för tid och evighet men jag hittade ett koncept som verkade funka. Själva gåendet är en smula vingligt men inga spontana stopp. Att han stretar lite köper jag faktiskt, än så länge.

Filma och gå samtidigt är väl, som vanligt, inte ett särskilt lyckat koncept men så här blev det, när jag lyckades pricka hunden med kameran (telefonen). Första biten var mest … mark. 😛

Lite hemläxa, fjärrens sitt-ligg, hann vi också med – med mycket blandat resultat.

Linförighet och stegförflyttningar blev det också. Han har blivit riktigt duktig på backande vid sidan och jag har börjat testa även lite längre sträckor och vändningar. Jag tror det finns hopp, om vi någonsin skulle behöva den kunskapen för något annat än stegförflyttningar. 😛

Avslutningsvis fick det bli en platsliggning, med längre tid och längre avstånd. Insåg att jag är på väg att gå i samma fälla som med Karlsson; alltså träna med jättemycket störningar och när det helt plötsligt inte hände något så glömde han vad han höll på med.
Maro lyfte huvudet några gånger men jag ”snackade” ner honom, utan att gå tillbaka och det köpte han.

170302a

När jag ändå hade ångan uppe, och det fortfarande var hyfsat ljust, fick sig Karlsson ett litet rallypass. Inte särskilt seriöst upplagt men han hade roligt och då har jag roligt. 🙂 Som vanligt hade vi inte riktigt samma uppfattning om när det var slut och dags att gå in… Undrar hur länge han skulle köra på om han fick bestämma? Vi pratar nog några timmar iaf. ❤

170302c

Dagens lunchpromenad blev lite otippat äventyrlig eftersom jag gav mig ut på hygget på vägen hem. Det finns en stig där, bestående av spåren efter skogsmaskinen, men … med tanke på vädret som har varit, och årstiden, bestod den av två vattenfyllda diken. Vi fick alltså gå off off road, typ. Jag överlevde dock utan att ens stuka en fot. Det lär dock dröja tills vi ger oss ut där igen för roligt var det inte. Maro tyckte dock det var roligt att titta på bilarna på motorvägen… 😛

170302d

Nöjd kelpie när vi kom hem i alla fall, och varför ligga i hörnet när man kan ligga i vägen?

170302b

Veckans tulpaner är av en för mig ny sort, och rätt vackra. Mobilkameran ger inte riktigt rättvisa åt färgen, men de är väldigt dovt rosa i verkligheten. med lite gröna detaljer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s