Akututryckning, på en vardag?!

Som alla djurägare vet så inträffar ju oftast akut sjukdom, helt i Murphys anda, nästan alltid på jourtid. Det finns dock undantag…

Idag var det åter till vardagen för familjens matte. Ja för hussen också för den delen. Eftersom valpen hade lite svårt att komma till ro när jag började jobba i morse så fick han lite nötdjursbaserat tugg. Sådant han fått innan och som fungerat utan problem. Han tuggade i sig det torkade örat och gick och la sig. När han efter en timme ungefär visade sig igen såg han ut så här!

150107G 150107H
Att det var någon form av allergisk reaktion var det ju ingen tvekan om, och i motsats till alla som rusar ut på Facebook och jagar amatördiagnoser slängde jag mig på telefonen och ringde min favoritveterinär, som mycket passande öppnade idag efter julledigheten.

– Sätt dig i bilen och kom hit på en gång, var ordern jag fick.

Genast uppenbarade sig ytterligare en nackdel med snö, förutom de redan kända. Det är inte bra när det ligger snö över hela bilen och man snabbt måste iväg… När jag fått väck snön och kom iväg så var ju väglaget inte jättekul, åtminstone inte den första biten, men det tog väl iaf max 30 minuter från telefonsamtalet tills jag var på plats.

Diagnosen var vi helt överens om, jag och veterinären; allergisk reaktion. Mot vad är dock en ännu obesvarad fråga eftersom sådant tydligen kan komma upp till en vecka efter att de utsatts för det som framkallar reaktionen!

Han fick en cortisonspruta och så fick jag hämta ut cortisontabletter som han ska ha i tre dagar. Vi undviker nötbaserat tugg ett tag framöver men fortsätter i övrigt ungefär som vanligt så får vi se vad som händer. Det är tydligen inte helt ovanligt (enligt kommentarer på FB) att sådant här kan uppstå en gång eller två för att sen aldrig återkomma och jag hoppas verkligen att det är fallet även här. Allergiutredningar och elimineringsdieter är verkligen inget vi har lust med…

Nu, ca sju timmar senare, har svullnaden gått ner rejält men är inte helt borta. Han kliar sig en del men det är tydligen helt normalt upp till något halvt dygn efter och det verkar vara på gång att klinga av.

Nu håller vi tummarna hårt för att det inte händer igen!

En reaktion på ”Akututryckning, på en vardag?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s