Boys will be boys…

…och midsommar blir det varje år!

I år var det dags att fira midsommar i ”byn” för första gången. Vi packade husvagnen och drog iväg den mycket diskreta sträckan av knappt fem kilometer för att parkera den i ett villaområde. Det var onekligen enklare när våra vänner fortfarande var våra grannar. 😉

Vädret skötte sig faktiskt hyfsat. Inget regn men det blev ganska kyligt framåt kvällen. Alla nödvändiga ingredienser fanns på plats. Trevligt sällskap, sill, snaps, grill och femkamp (som blev en fyrkamp) – allt enligt traditionen. Det är bara ett fåtal midsommaraftnar vi inte firat tillsammans med M, T, T och T de senaste 23 åren… fast T & T var inte med i början.  T (den äldre) hade dock annat för sig i år. 🙂

140621H
Här är tre av midsommarfirarna. För säkerhets skull fick ”di röde” och Karlsson turas om att vara innanför galler. Den ena av ”di röde” är lite väl ”på” och det var tveksamt om Karlsson skulle ha uppskatta det. Själv är han ju tämligen ointresserad av andra hundar och förhåller sig väldigt neutral så länge han får vara ifred men om någon inte är artig och uppför sig enligt regelboken kan han tända till. Ett hundslagsmål på midsommarafton var ungefär det sista vi ville ha så de fick gå i skift. 🙂

Karlsson provade glatt alla leksaker som fanns tillgängliga + några till. De där andra två bryr sig inte särskilt mycket om sina leksaker men även det de alltid finner ointressant tyckte Karlsson var roligt. Sen hittade han något som väl egentligen inte alls var en hundleksak, men det blev… Jag vet inte vad han sett av fotbolls-VM som inspirerat till detta?

140621B 140621C 140621D 140621E 140621F 140621G

Jag får nog säga att jag lyckats ganska väl med att få honom att apportera in föremål till mig, åtminstone så länge de inte piper. Något som vi slet oerhört mycket med i början av karriären då hans behov av att äga var stort. Många timmar tillbringades på toaletten, där flyktvägarna var begränsade, för att få honom att förstå att det var ok/bra/fantastiskt/underbart att lämna saker till matte. 😉 Numera levereras allt (som inte piper) i min hand eller vid mina fötter. 🙂

När kvällen började närma sig sitt slut (vi orkar inte så länge numera… 😉 ) såg det ut så här i en fåtölj och det får bli dagens tävling här i bloggen. HITTA HUNDEN!

140621A

Bilden är tagen med iPhone av T. I min hjärna dyker ordet ”1800-talsmålning” upp? 🙂

I morse vaknade vi av ett massivt regnsmatter på husvagnstaket. Det lugnade ner sig så småningom så vi hann med en prommis med hundarna innan vi kopplade på vagnen och åkte de knappa fem kilometrarna hem igen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s