28 nyanser av grönt, och lite lila

Under mina år med kamera av modell bättre har insikten långsamt vuxit fram; det behöver inte vara strålande solsken för att det ska bli bra bilder. Snarare tvärt om faktiskt! Man slipper överexponerade områden och hårda, djupa skuggor.

Bilderna på Karlsson och bollen för några veckor sedan kom till mest för att det var perfekt fotoljus, mulet men inte mörkt. 🙂

Det går till och med att ta läckra bilder när det regnar. Nu är ju inte kameran av undervattensmodell så det förutsätter att jag och kameran kan befinna oss under tak alt. paraply. Tak känns ok, paraply känns stökigt om man inte har en assistent/paraplyhållare så det blir det jag ”når” från altanen som blir regnfotat.

Igår regnade det på förmiddagen.

140606A 140606B 140606C 140606D
En annan insikt som kommit med åren är att rhododendron är som allra vackrast efter regn. 🙂 Som vanligt är rhododendrontiden underbar men alldeles, alldeles för kort…

140606E 140606F 140606G 140606H
Nu fortsätter jag njuta av den helt obokade helgen. Det finns rätt många ”borden” och några ”måsten” men jag har inga tider att passa och är inte ”bortlovad” någonstans. Ljuvligt!

2 reaktioner på ”28 nyanser av grönt, och lite lila

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s