Uncategorized

Inventera, sortera och utfärda köpstopp!

Igår var det en dag helt i hundens tecken. Det började med träningstävling på klubben. Vi körde igenom lägre klass med mycket belöningar under och mellan momenten. Hoppas att den (positiva) effekten håller i sig tills det är tävlingsdags? När vi kört igenom vårt, inklusive en skallmarkering av mottagare på budföring (?!), kommenderade jag lydnadsklass I och II. När träningstävlingen var över drog vi till skogen för sökträning. Det fanns väl en del övrigt att önska, av både mig och terriern. Rutan var rolig men inte helt lättsprungen för den kortbenta hunden. Det hela blev ganska ofokuserat och rörigt och naturligtvis var han inte ensam skuld till det. Hans matte var i ärlighetens namn inte heller helt fokuserad… Nåja, vi lärde oss säkert något, båda två.

När vi kom hem var vi rätt möra. Sex timmars frisk luft på en och samma dag är inte riktigt vad man är van vid den här årstiden. Vi lade beslag på varsin soffa; den ena under en luddig filt, den andra en luddig filt. Jag besparar er bild på det som låg under en luddig filt för det var inte alls lika charmigt… 😉

140223G

Idag är det röj på hemmaplan som gäller. Inventering och sortering, bland annat. Hittills har jag bl a gått igenom frysen och konstaterat att jag inte behöver köpa delikatessköttbullar med ost- och skinksmak på rätt länge. Används endast som träningsgodis ibland och det befintliga lagret räcker nog ett bra tag. Vi behöver inte heller handla mat till nästa helg utan ägna oss åt att äta det som finns i frysen innan det blir för gammalt.

När frysen var klar tog jag tag i ett av hundleksaksförråden, det på insidan av pannrumsdörren…

140223B140223A
Jag behöver inga mer hundleksaker. Jag behöver inga mer hundleksaker. Jag behöver inga mer hundleksaker! På länge!

Och då har jag ändå inte tagit tag i det som bor i träningsväskan i bilen, i korgen på hyllan, i sökryggan, i förrådet i lagården…?

Ärligt talat borde jag nog gå i terapi? Försöker analysera hur det kan bli så här och kommer fram till två anledningar;

1. Jag har inga barn och har aldrig ”fått” köpa leksaker, mer än enstaka som presenter till vänners barn.

2. Jag har för första gången en hund som tycker det är jätteroligt att leka och kampa.

Men … det finns väl ändå någon sort gräns för hur mycket man behöver? OK, en del är ju verkligen ”förbrukningsmaterial” och är det då något som terriern är extra tänd på brukar jag handla på mig ett lager för rätt vad det är finns de inte att köpa längre. Latexpipar, t ex, håller liksom inte för evigt. Jag skyller på vårdslösa figgar i sökskogen men det kanske inte är hela sanningen, även om de endast används till träning och aldrig för fritt valt arbete inomhus? Lite då och då dekorerar vi ju även skogen med bollar i snöre. 😉

Nu har jag slängt en del, packat ner en del till loppisen vi ska ha på klubben i vår och … sorterat resten. En del av det är sådant som Karlsson inte är särskilt intresserad av men när det kommer en valp i huset igen, för det gör det förr eller senare, så vet man ju inte vad den har för preferenser? 😉

Uppifrån vänster har vi nu:

1. Tennisbollsringar med pip
2. Tennisbollsringar med pip
3. Små pipar (och en stor)
4. Latexpipar med svans
5. Långa latexpipar
6. Långa latexpipar
7. Långa latexpipar
8. Långa latexpipar
9. Tomt fack!!!!
10. Diverse, bland annat några halsband
11. Bollar utan snöre
12. Bollar och kongar med snöre
13. Diverse, sparat till valpen
14. Mjuka och luddiga saker

Ja herrejösses…? Köpstopp är utfärdat. Vi får se hur länge det håller?

Något annat det borde vara köpstopp på i det här huset är böcker och nu kommer årets stora karaktärstest.

140223C

Att undvika både de analoga och de digitala bokhandlarna är förvisso ganska enkelt. Att undvika att gå in på ICA under flera veckor är en smula värre, även om frysen är välfylld. Nu har köpstoppet på sätt och vis redan havererat eftersom jag beställt ett par reaböcker på nätet. Fy på mig! Jag har böcker i hyllan så att jag klarar mig i åtskilliga år, och där behöver jag inte ens inventera. Jag har bilden ganska klar för mig…

Något jag däremot inte kommer införa köpstopp på är tulpaner. De borde nog få ett eget kontonummer i bokföringen, om jag nu hade någon sådan… 🙂

140223D

140223E

140223F

Nu ska jag inventera strykhögen. Tack och lov innehåller den inte alls lika många föremål som hundleksaksförrådet…

4 reaktioner till “Inventera, sortera och utfärda köpstopp!”

  1. Det som ligger PÅ den luddiga filten är verkligen synnerligen charmigt! Och nog vore det väl värt en ny liten leksak….? 🙂

    Huliganen hälsar och är djupt förbluffad över att så många saker överlevt? I det här huset har en genomsnittlig leksak en livslängd som är alldeles för kort.

    1. Huliganen behöver inte vara förbluffad. Förklaringen är att detta är saker som INTE används vid fritt valt arbete när terriern själv känner för det. Det är saker som används vid träning, och vissa av dem har inte ens använts ännu. Är huliganen nöjd med den förklaringen? 😉

  2. Snyggt sorterat! Skulle behöva göra något liknande, hos oss ligger allt i en stor korg som står på en hylla högt upp. Fritt valt arbete med leksaker är inte ett alternativ när man har destruktiva wachtlar i huset. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s