Uncategorized

Vårrekord?

*host*… Två veckor sedan förra uppdateringen? Inte ok. Inte ok alls faktiskt. Uppslagen till blogginlägg har funnits i alldeles tillräcklig grad men tyvärr inte tiden.

För att vara riktigt säker på att få tillbringa alldeles för mycket tid framför datorn har jag, förutom mina ideella uppdrag och mitt avlönade arbete, påbörjat en omgörning av vår hemsida. Det går inte jättefort, det gör det inte. Jag har väl undrat mer än en gång varför vi ska ha en egen hemsida, egentligen. Men nu råkade jag ju impulsköpa mig en domän för ett antal år sedan och i paketet ingick webbhotell. Där ligger min hemsida, sorgligt ouppdaterad, sedan några år eftersom datorbyten och uppdateringar av operativsystem gjort programvaran oanvändbar. Den här gången blir det wordpress-baserat. Mycket enklare. Och det blir nog bra när det blir klart, framåt hösten…?

Sedan sist har vi hunnit med två sökpass. Duktig hund förra helgen och ganska duktig hund igår men, precis som de stora pojkarna och flickorna kunde han inte för sitt liv begripa varför han skulle ut på motvindssidan när han ändå var helt på det klara med att det inte fanns någon figurant där. Detta ledde till ett par diskussioner men frågan är om han lät sig övertygas eller om det bara var ett spel för galleriet när han faktiskt travade ut där och vände? Gårdagens ruta har också en betydligt stökigare terräng vilket leder till att skicken inte blir så raka för den lilla kortbeningen… Nåja, när det är tävlingsdags får vi hoppas på medgörlig vind iaf, dvs en trevlig medvind på stigen för då brukar han ta sig ut på djupet. Terrängen lär nog kunna motsvaras av gårdagens ruta eftersom det var en av klubbens tävlingsrutor men enligt säker källa inte den som ska användas på årets tävling. Solen sken på oss för första gången på tre månader och att ligga figurant var ett rent nöje som omväxling efter alla blöta, kalla legor under vintern. 🙂

140309C

Terriern passade också på att sola näsan när vi väntade på vår tur i rutan.

140309D

Våra offroadpromenader fortsätter och ter sig emellanåt kanske en aning överambitiösa?

140309H
När vi brottade oss fram i detta fick jag en känsla av att vi när som helst skulle snubbla på en lomhörd älg som låg och sov? Att vi dessutom, på grund av en smärre felnavigering, fick gå i den täta granplanteringen ungefär tre gånger så länge som vi egentligen hade behövt har vi försökt förtränga. Här var det jättefin gammal skog under mina första år som hundägare och jag och dåvarande schäfern trampade upp en alldeles egen stig. Jag blev onekligen lite sentimental när jag under förra veckan hittade den stigen igen, efter 15 år?!

140309B

Den är inte jättetydlig men den … är! Vi hann inte gå där så himla länge innan det mesta av skogen togs ned och vi valde andra vägar. Skogen ersattes med granplanteringen vi nu har pressat oss igenom ett par gånger.

Våren har som sagt stormat in med rekordfart. I tisdags, 4 mars, fick vi närkontakt av tredje graden med … tussilago. Här uppe på fjället måste det vara rekord! Karlsson förstod nog inte riktigt varför jag blev halvt hysterisk när han höll på att trampa ihjäl den innan jag hunnit ta kort? 🙂

140309A

Idag hittade jag, en smula otippat, årets första snödroppar på tomten. I rabarberlandet? Nåja, söta var de i alla fall. 🙂

140309F

Terriern blev för övrigt mycket nöjd när han upptäckte att betessäsongen redan har startat. Grönt gräs i mars liksom? Nomnomnom… 🙂

140309E

Idag på eftermiddagen visade termometern helt plötsligt drygt 10°. Att kunna träna i tunn fleccetröja och väst under första halvan av mars, trots att det blåser rätt rejält, är man inte bortskämd med men det var sååå härligt.

140309G

Så, det var någon slags summering av de sista 14 dagarna. Kan väl vara bra att ha, om inte annat när jag om tre år funderar på när våren egentligen kom 2014? 😉

Och förresten; bokrean genererade ”bara” fyra ny böcker till samligen. Två via nätet och två ”live”. Känns som om jag klarade mig ganska helskinnad trots allt? Inköpsstoppet på hundleksaker funkar bra, trots att jag var och handlade färskfoder på djuraffären som hade flyttrea. DET var duktigt tycker jag. 🙂

2 reaktioner till “Vårrekord?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s