Uncategorized

Kalaset som inte blev…

Idag skulle vi ha firat Izas 14:e födelsedag, om hon fortfarande varit kvar hos oss. Älskade stumpan, som jag saknar henne. 😦 Vi tänker iaf extra mycket på henne idag och hoppas att hon har det bra, var hon än är, och att det serveras prinsesstårta där också.

Det är drygt ett halvår sedan den tunga dagen och vi städade undan det mesta som hörde till henne ganska omgående. Något jag inte förmått mig att plocka undan är dock hennes koppel och halsband. De hänger fortfarande på sin krok innanför dörren. Där får de nog hänga åtminstone tills en ny hund gör entré i huset. Det känns rätt på något vis och jag tänker inte ens försöka förklara varför, eftersom jag inte vet själv.

Och nu rinner tårarna igen… 😦

140209A

Jag och den lilla terriern har ägnat dagen åt sökträning. Medvind i rutan hjälpte till och han gjorde fina, raka och djupa (för det mesta) framslag. Dessutom var han hyfsat lydig och gjorde ungefär som jag sa åt honom. 😉 Ganska många tomskick blev det också utan att farten mattades det minsta. Eftersom jag förra gången fick en känsla av att han inte riktigt satte på näsan förrän han var ute på djupet la vi idag en figge halvvägs ut på första skicket men det var inga som helst problem. Ingångsfigge funkade också kanon. Matte hade tydligen fel – igen. 😉

Nu tror jag att jag ska kolla hur det ser ut på SBK Tävling nu för tiden… 😉

5 reaktioner till “Kalaset som inte blev…”

    1. Ja det var ju lite i elfte timmen, men det visste vi ju inte då. Även om hon var gammal kunde jag inte drömma om att det skulle gå så fort…

  1. Det är det som är baksidan av att ha en älskad familjemedlem – saknaden blir så oerhört stor.

    Jag tycker du gör rätt i att ha hennes koppel och halsband framme, varför ska alla fysiska minnen väck? Själv har jag fortfarande hästens träns hängandes i på en krok i hallen, och hon gick bort 2004.

    1. Ja det är verkligen baksidan, och man utsätter sig för det gång på gång…? Hon får nog disponera en koppelkrok ett tag till som sagt; känns det rätt så är det nog rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s