Uncategorized

Hoppsan?

Då har det gått en vecka igen. Det är fasligt så fort det går, trots (eller på grund av) att det är februari?! Vädret växlar mellan snö, minusgrader, regn och plusgrader. Inte direkt något klassiskt februariväder men jag är sååå nöjd när det är barmark. Kunde man kombinera detta med lite solsken också så…

Igår bar det iväg till Göteborg – igen. Det var ett fasligt flängande till den staden helt plötsligt. Fjärde gången på två veckor och sen kan det gå ett halvår utan att jag är där. Orsaken till gårdagens besök var … julklappspanik! När julklappsångesten satte in som värst i december damp det ner ett nyhetsbrev från Ticnet i mailboxen och det resulterade i att husse fick en biljett till genrepet av melodifestivalen?! Jag vet inte riktigt hur jag tänkte där? Nåja, han tycker det är lite kul att se hur det funkar med TV-inspelningar så det var nog mest det jag tänkte på. Innan spektaklet (jo, det var ett spektakel) började hann vi med en italiensk brunch på Incontro. Den kan varmt rekommenderas. 🙂 Den åt vi klockan 12 och sen åt jag inget mer igår… 🙂 Och jo, vi överlevde mello-cirkusen också, men det utsätter jag mig nog inte för igen. Been there, done that. Och nej, det var inte bättre live än det var i TV på kvällen. Med andra ord … rätt uselt.

I tisdags var det årsmöte på klubben och hem därifrån åkte jag som … ordförande! Borde väl förvisso inte ha varit någon större överraskning för mig eftersom det var valberedningens förslag som röstades igenom men jag undrar ändå lite hur det gick till? Det var med stor tvekan jag ställde upp på valberedningens idé. Kanske inte för att jag inte tror att jag ska klara av det, för det borde jag väl göra om det inte händer något exeptionellt. Mina största tvivel bottnar i att jag har en tendens att ta i ”för mycket”. Jag har svårt att nöja mig med ”good enough”, oavsett vad det gäller och det går ju ofelbart ut över något annat; mitt allmänna välmående, hundträningen, hemmet, fritiden, mina övriga ideella uppdrag eller vad det nu är som får ta stryk först. Jag misstänker att hundträningen är det sista som får stryka på foten men övriga bitar ska ju helst också fungera. Som ansvarig för hemsida, nyhetsbrev och klubbtidning är det ju lite mer klubbsysslor som också ska löpa på. Nåja, jag får väl försöka hitta någon vettig balans i det hela.

Idag blev det ingen sökträning eftersom vi var för få som kunde vara med. Förutom en hundpromenad med extra aktivering har jag ägnat mig åt tidningsproduktion och så har jag startat upp årets pelargon-Robinson.

140216A

140216BNu får vi se vilka som tänker kämpa för en plats i finalen? Vissa har tagit vintern lite hårdare än andra, skulle man kunna säga. Den till höger och några till har nog haft dejter med lagårdsmössen och ser tämligen körda ut men de får några veckor på sig. Konstigare saker har väl hänt än att det har börjat spritta i de torra stammarna när de får lite vatten och värme.

Andra har jag gott hopp om även om de ser rätt klena ut just nu. Sen har vi den tredje sorten som verkar i stort sett helt oberörda av att ha tillbringat fem månader i ett svalt utrymme och fått miniportioner vatten ca fyra gånger under den tiden?!

Naturligtvis är det som vanligt de sorterna man är minst rädd om och som inte är särskilt svåra att få tag på som klarar sig bäst. Jag misstänker att den där Murphy är inblandad?

 

140216C

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s