Nollans frestelse?!

I rallylydnaden finns det ett moment som heter ”åttans frestelser”. Så mycket har jag förstått. Jag har dock inte gått in på detaljerna eftersom jag trodde att det var något som dök upp i avancerad eller mästarklass. Vi blandar ju hej vilt mellan klasserna med alla andra moment men detta har vi inte gett oss på – förrän ikväll. Nu visade det sig dessutom att det dyker upp redan i fortsättningsklassen… Hej och hå! 🙂

140120C

Visst har vi tränat med leksaker som störning på marken ibland, när vi tränat vanlig lydnad. Godis har nog också förekommit, men det var lääänge sedan.

Eftersom köket trots allt har en begränsad yta var det inte läge att ställa upp några koner (utan att fälla ihop köksbordet) men en godisskål (eller två) och en leksak (eller två) skulle vi nog kunna få dit och ändå kunna gå runt. Och varför fega när äntligen tog tag i momentet? Vi (eller åtminstone jag) gick all in och la ut både godisskål och leksak – av bästa sorten. Och efter att ha gått i en nolla runt ett uppsättning på bilden utökade vi till två, och gick i en åtta runt dem. Inte regelmässigt alls, där går man i en åtta runt konerna med frestelserna på ”utsidan”, men en viss form av överträning, redan från början.

140120B

”Det här var skitjobbigt” sa terriern!

Han förstod snabbt vad det gick ut på; att INTE ta varken pip eller godis. Men hans taktik för att kunna hålla sig i skinnet var alldeles fantastisk. 🙂

För det första ville han gärna ha ett säkerhetsavstånd med matte som ”sköld” för att inte komma för nära och frestas för mycket. 🙂 Detta ledde bl a till ett antal spontana sidbyten, framför allt från den inte helt befästa positionen på min högra sida till den trygga platsen på min vänstra.

Vid ett tillfälle när han hamnade lite för nära flög han helt plötsligt upp på en utdragen köksstol för att bibehålla säkerhetsavståndet. Helt obetalbart! 😀

När jag skulle knäppa kort på hela spektaklet var det så jobbigt att helt plötsligt ha eget ansvar för situationen att han nästan glömde hur man gör när man sitter och höll på att välta. Det är inte lätt när det är svårt. 😉

140120A

Det känns dock som att vi har ett tag kvar att träna innan vi har uppnått detta, men å andra sidan har vi något att sträva emot. När han fixar han detta så blir det ju plättlätt på tävling. 😉

 

2 reaktioner på ”Nollans frestelse?!

  1. Mina har förvånansvärt lätt för det när vi tränar. Kanske för att de är vana vid att Sam kastar godisar, sparkar boll, kör sin skottkärra och gud vet vad runt oss när vi tränar annat. Men det blir av nån anledning klurigare när det är nån annans grejer. Värst hittills har varit störningen i form av stora gosedjurshundar. Och en burk som jag i efterhand fick veta var fylld med vom. 😉 Och vi har inte ens testat frestelsen på höger sida ska jag tillägga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s