Uncategorized

Vitt vs. grönt?

Så var vi där igen! Så fort man skriver något surt på FB om att det snöar kommer det glada tillrop om att det är så vackert, det blir så ljust och jag borde lära mig att tycka om snön.

För ett år sedan skrev jag det här inlägget och det är fortfarande lika relevant. Jag står för varje punkt på listan även i år.

För de som inte tycker som jag vill jag berätta att jag faktiskt, en gång i tiden, har gillat snö. Det var innan jag blev med hund, hus och bil och fortfarande ägnade mig åt skidåkning – i utförsbackar – och tyckte det var det roligaste som fanns. Jag har sett så jäkla mycket snö i mitt liv så det har förmodligen blivit overload. Uppväxt i Dalarna med rejäla vintrar och mycket skidåkning. Senare; från 20 och några år framåt, var det inte alls ovanligt med en vecka i alperna, en vecka i Sälenfjällen och en vecka i Lappland (Kittelfjäll) – varje vinter. Jag har åkt slalom i -30. Jag har åkt slalom i snöstormar. Jag har varit instängd på ett hotell utanför Val d’Isère pga lavinvarning efter en hel veckas snöande. Jag har varit på skidorter med snödjup på flera meter…

Numera bor jag i hus (med 40-50 meter garageinfart), har hund och bil. Och veckobrevlåda där vredet fryser varje natt…

I måndags såg mina billyktor ut så här när jag skulle åka till jobbet. Och det gick inte att få bort! Resten av bilen var naturligtvis täckt i ett liknande islager och torkarbladen hade frusit fast/sönder vilket resulterade i stopp för att skrapa rutor efter några kilometers färd.

140114C

Min ständiga följeslagare till brevlådan, två gånger om dagen, har varit den här.

140114D

En plastpåse med hett vatten för att värma upp det frusna vredet och över huvud taget komma åt morgontidningen och dagens post!

Dessutom mår jag inte bra av att inte kunna gå i mina älskade Salomon-skor. Mina ständiga följeslagare resten av året numera, skor som jag mår bra av. Icebug i all ära. De är suveräna för att hålla sig på benen och sköna att ha på fötterna men inte optimala för min kropp och efter en längre promenad får jag ont. Nej, ge mig barmark så att jag kan ha mina Salomon på fötterna.

Om det nu inte kan vara vår/sommar/fin höst året om så föredrar jag definitivt att det är snöfritt. Vi är än så länge märkligt förskonade, hittills, den här vintern. Vi brukar ju ligga i täten av snöligan för våra trakter men märkligt nog har vi bara några centimeter trots att det kommit avsevärt mycket mer i alla möjliga väderstreck och inom bara några få mil. Jag låter mig dock inte invaggas i någon falsk förhoppning att det ska förbli så. Det kommer säkert mer, jag inbillar mig inget annat. Men jag kommer inte tycka om det och det spelar ingen roll hur mycket snökramarna tjatar. Jag börjar dessutom komma till slutsatsen att de flesta av dem bor i lägenhet? 😉

Ska det nu nödvändigtvis vara vinter så duger detta bra för mig; någon minusgrad och lite frost, som i november förra året.

131120B

Så; kalla mig negativ gnällkärring men jag tycker helt enkelt inte om snön numera och kommer inte konvertera till snökramare oavsett hur mycket folk tjatar på mig!

2 reaktioner till “Vitt vs. grönt?”

  1. Smaken är som baken, utdelad. Och tur är väl det! Jag förstår inte riktigt varför folk ska hetsa upp sig så mycket över att andra tycker annorlunda om nåt så oviktigt som väder. Inte för att väder är oviktigt för det tycker inte jag heller, men för att vad man tycker om det är oviktigt. Det är ju som det är ändå och går inte att påverka. Jag får höra sura kommentarer när jag gnäller på sommarvärme över 22 grader, för aaaallaaaa mååååste ju ääääälska sommaren! Jodå, jag tycker om sommaren men inte när det blir för varmt för att min kropp ska orka något alls.

  2. Precis Sandra! Om jag får gnälla lite om vädret så får andra lovprisa snön. Man behöver inte vara otrevlig för det. I år har det inte varit lika hårda ord som förra vintern, men det kanske kommer. Jag har, som jag nog skrivit om förr någon gång, t o m avslutat ”vänskapen” med en person på FB för att hen inte tålde att jag kommenterade vädret i några som helst negativa ordalag, oavsett väderlek?! Även om man inte kan påverka det så måste man väl för jösse namn få kommentera det utan att någon blir stött? Ja herregud…? Och jag kan hålla med dig om att värme över +22 på sommaren inte är så mycket att sträva efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s