Uncategorized

Hur gör vi nu?

Ambivalensen firar nya triumfer här i huset. Det här med rallylydnad var ju faktiskt lite roligt?! Inte så mycket själva tävlingsmomentet (jag är fortfarande förvirrad…) men att få lite nya saker att träna på. Visst kan man träna trix ”i tomme” men har man ett mål blir allt genast roligare, och det blir tydligare vart man är på väg.

Då är frågan; ska vi pensionera det lilla djuret från lydnadslydnaden, åtminstone i den officiella formen? Ett och annat KM kanske vi kan ställa upp på även i framtiden. Eller ska vi ge det ytterligare en chans till våren?

Faktum är ju att han, lydnadsmässigt, gjort sina allra bästa tävlingar i karriären på ”bortaplan”. Gärna jätteborta, dvs ställen där han aldrig satt sin tass förut. Funderar en stund till på det där med pension eller inte och om beslutet blir ”inte” så får jag väl leta upp några klubbar inom rimligt avstånd där vi aldrig tävlat och göra något försök till när vårsäsongen drar igång.

Tills vidare fortsätter vi med söket (och hoppas som vanligt på en mild och snöfri vinter), rallysnurrar och högerhandling. I synnerhet det sistnämnda känns som en utmaning, milt uttryckt. Faktum är ju att nybörjarklassen inte var någon svårighet för Karlsson, när vi väl tränat in sitt framför/högeringång. Där var det definitivt jag som hade problem. Vilka rallymoment vi ger oss på ska dock övervägas noga och ställas i relation till ev. fortsatt lydnadstävlande. Vissa moment tror jag blir svåra att kombinera, som t ex sändande till kon. Jag får liksom upp en bild av liten terrier som ställer sig intill en rut-kon, men på fel sida rutkanten… Jo, han är lite sån – kan ha svårt att hålla isär saker som är alltför lika. Andra rallymoment kan vi nog träna på utan att det blir konflikt.

Vintern är väl lång, som vanligt…

Medan vi funderar blir det ytterligare några bilder från förra veckans fotosejour.

130925F 130925K 130925J 130925I 130925H 130925G

En reaktion till “Hur gör vi nu?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s