Uncategorized

Stanna!

Det händer inte så mycket här känns det som. Förvisso mer IRL än i bloggen, men…? Väntar mest på våren i något slags krampaktigt tillstånd. Längtar efter lågtryck och vädervändning. I morgon ska lågtrycket göra entré och på fredag kanske jag gnäller på att det regnar och snöar? Nåja…

Det mest anmärkningsvärda som inträffat idag (förutom att husse skyfflat snö från skuggan ut i solen och dragit hem husvagnen) är att jag fick stopp på Karlsson när han i mycket hög fart och mycket målinriktat var på väg mot en hög med hästskit. Hästskit är godis, tydligen. Men … när jag vaknade till och insåg vad han siktade på hostade jag upp mig och vrålade ”STANNA” när han var ungefär en meter ifrån. Han stannade?! Och när jag kallade in honom kom han, utan att nypa åt sig en ”bulle” först.. Jag vet inte vem som var mest förvånad av oss. 🙂 Förvisso är han oftast väldigt lydig men i just de där lägena brukar han drabbas av partiell dövhet.

Det finns vissa kommandon han lyder i stort sett blint, utan att ens reflektera och ännu mindre ifrågasätta. Jag tvivlar på att de ens passerar hjärnan för analys utan muskelminnet reagerar direkt. ”Ligg” är ett sådant, även om det inte alltid är 10-mässigt på tävling. ”Stanna” kanske också ingår i den gruppen av kommandon? Eller grupp och grupp, så många är de inte. 🙂

Kontrasten är stor mot Iza som i hela sitt liv ifrågasatt allt och gjort noggranna analyser. Ofta har det hela slutat med ett ”varför det” eller ”ska bara…”. Lite mer tungjobbat om man säger så. 😉

Längtar mig f ö sjuk efter grönt gräs, vitsippor och allt annat som hör våren till. I år gäller det att passa på för det lär går över fort när det väl kommer.

120506F
*mumlar… jag ska inte sluta blogga jag ska inte sluta blogga jag ska inte sluta blogga…*

 

3 reaktioner till “Stanna!”

  1. Tittade på bilder från förra året och konstaterade att jag plockade vitsippor 28 mars och att påskliljorna i trädgården blommade 3 april förra året. Vi är lååååångt därifrån i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s