R E A D – M Y – L I P S

Jag tror minsann att den gamla schäfertanten börjar bli lomhörd. För en månad sedan, när vi var på seniorkontroll, svarade jag glatt att ”hon hör lika bra som hon alltid har gjort”. Det gör hon inte längre…

Första riktiga tecknet var att hon inte längre hörde mitt

”varsågod”

vid matskålen.

Hon tittade bara förvånat på lillebror som kastade sig över sin mat och sen tittade hon frågande på mig och efter viss semaforering åt hon också.

Nu får jag köra med

”VARSÅGOD”

istället. Då funkar det. 🙂

Hon hör alltså inte ens sånt hon vill höra längre. Igår kväll hörde hon inte min bil när jag kom hem, trots att hon uppenbarligen låg i bädden närmast infarten och yrvaket kom och mötte mig när jag låste upp dörren.

Hon reagerar inte längre när jag reser mig från stolen i arbetsrummet… osv.

Än så länge funkar kommunikationen om jag använder normal samtalston men det verkar som om det går rätt fort utför. Jag undrar ju onekligen om hon har problem med det? Om hon undrar varför hon missar en del viktiga budskap? Nåja, det är väl en naturlig utveckling även om den inte är rolig och ärligt talat tror jag att jag har mer problem med det än vad hon har. Måste lära mig att t-a-l-a t-y-d-l-i-g-t, till en hund som alltid uppfattat minsta viskning. Om hon sen åtlytt den är en helt annan sak, men hon har alltid hört den. 🙂

Mina förhoppningar (som jag hade när hon var yngre) om att kunna ha henne lös i skogen när hon blev gammal verkar aldrig bli verklighet. Jag har ju alltid hävdad att jag kan stoppa henne så länge hon bara har ett viltspår i näsan och inte utsätts för en direkt synretning. Det skulle jag säkert kunna fortfarande, om hon bara hörde mig… Hon är ju fortfarande pigg (allt är relativt) i fötter och ben och skulle utan att tveka dra på en synretning. Men även om hon var skröpligare i kroppen  och skulle bli intresserad av ett spår så skulle hon kanske inte höra mig? Moment 22 – någon?

130327BAtt dessa parapolöron inte längre hör allt är lite svårt att ta in?

För övrigt är jag rätt trött på ”stabilt högtryck” för tillfället och önskar att den som har hand om vädret (yr, SMHI…?) kunde begripa att några fjuttiga plusgrader på dagarna och grymma minusgrader på nätterna INTE kommer ta bort snön! Nej, ro hit med ett rejält lågtryck. Regn, plusgrader dygnet runt och blåst skulle ta bort snön på ett dygn. Hade vi haft 80-90 cm snö skulle jag inte vara så förvånad att den ligger kvar nu, men vi har väl haft max 20 cm snödjup på hela vintern så det här känns oerhört segt och tröttsamt. Säkert inte mer än en decimeter kvar men ack så envis… 😦

130327A

3 reaktioner på ”R E A D – M Y – L I P S

  1. Tro’t eller ej men 4-5 plusgrader på dagarna har, trots 7-8 minus på nätterna, ÄNTLIGEN tagit bort istäcket från vår framsida. Så det finns hopp, jag lovar!

    • Min ”appellplan” ligger mitt i solen hela dagarna och snön rör sig banne mig inte en millimeter så jag tvivlar faktiskt. 😦

  2. Min gamling blev under det sista halvåret väldigt snabbt väldigt döv. Till slut fick jag vissla på honom i alla lägen, även inomhus. Vissling funkade alltid, för övrigt mycket kroppsspråk och aldrig överraska bakifrån med beröring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s