Uncategorized

Musikhjälpen och tävlingsdjävulen…

Den här helgen blev inte riktigt som planerat. En (för?) stor del har gått åt till att följa Hundsportens insamling till Musikhjälpen. En nog så lovvärd uppgift iofs, och rolig. Vilken kraft vi har, och vilka tävlingsmänniskor vi är. 🙂 Det hela utvecklades nämligen till en kamp mellan ett antal ”fotbollshuliganer” (som någon kallade dem) och Hundsportarna, och vi vann!

121216C

I skrivande stund är summan nästan svindlande, och det är inte (riktigt) slut än.

Tjejerna som har tagit initiativet till detta har gjort ett fantastiskt jobb, ingen tvekan om det. De har samlat ihop massor av sponsorer som bidrar med vinster till alla givare. En helt sanslös lista med privatträningar, träningstider i inomhushallar, böcker, dvd:er, fårskinn, kläder… you name it.

Idag blev det dessutom extra roligt när vi i Kind BK:s lägergrupp hastigt och lustig bestämde oss för att slänga in ett presentkort på en lägervecka bland de hemliga specialpriserna som offentliggjordes kl 16. 🙂 Vi kommer få jobba lite extra för att finanisera det, men det är det helt klart värt.

Det samlade värdet av alla vinster vågar jag inte ens gissa men helt klart är ju att det påverkat folks givmildhet. Att köpa en ”lott” är ju trots allt mer lockande än att bara skänka bort pengarna, även om pengarna går till ett mycket lovvärt syfte: rent vatten till barnen i slummen.

Syftet med insamlingen har nästan försvunnit lite när tävlingsmomentet, ”vi ska slå huliganerna” 😉 , har tagit över. Helt klart har vi hundsportare en stor portion tävlingsinstinkt. 😉 Men skit samma; huvudsaken är att pengarna kommit in till rätt ställe och det har de uppenbarligen gjort.

121216B

Som sagt; vi vann!

Själv vågar jag knappt kolla sms-statistiken i Fånen. Det är väl risk att någon av hundarna hamnar på Blocket när telefonräkningen kommer i januari. 😉 Eller nä, jag tror nog att jag löser det här ändå faktiskt.

Samtidigt kan jag inte låta bli att fundera på hur mycket pengar det blivit om ALLA hundsportare i Sverige skänkt en enda ynka 50-lapp? Eller om ”bara” de 7825 medlemmarna i Facebook-gruppen för insamlingen skänkt varsin 50-peng? Då hade det blivit 391 250 pengar! Nåja, av oss som varit engagerade har nog de flesta skänkt betydligt mer än 50:-/person så det blev ju väldigt bra ändå. Hundsportare KAN! 🙂

Vi har gjort fantastisk pr för hundsporten och pricken över i var när intiativtagarna fick kliva in i ”buren” på Stortorget i Malmö vid 18.30-tiden ikväll. Vilka tjejer!

Ett flertal gånger har jag också haft tillfälle att begrunda vilket fantastiskt verktyg Facebook är när det handlar om sådant här. Utan FB vet jag inte riktigt hur det skulle ha gått till? Förmodligen hade det inte gått till alls, åtminstone inte med det fantastiska resultatet.

Hussen i familjen har ställt sig lätt frågande till mitt djupa engagemang (de få stunder han varit hemma och vaken samtidigt) och på sätt och vis är jag väl lite förvånad själv. Men kul har det varit, bra blev det, och det är kul att medverka i ett så stort sammanhang där resultatet – trots allt – blir så överväldigande. 😀

Annars då…? Tja, helgen blev som sagt inte riktigt som planerat men jag har hunnit med ett julbord med jobbet i fredags, jag har hunnit göra julköttbullarna och lite saffransbiscotti, jag har testat brandvarnarna (ofrivilligt) två gånger och jo… jag har väl promenerat hundarna några gånger också.

Dessutom gick jag visst och vann en fototävling på Animails FB-sida i fredags med den här bilden.

120707_3

Vinsten är en ”julsäck” som väl bör levereras innan jul. Tror att några i familjen ser fram emot det. 🙂 Dessutom är lille Lennart nu omslagspojke på deras FB-sida i någon vecka, eller kanske mer…?

121216D

En himla bra helg är till ända. En vecka kvar till jullovet. 🙂

8 reaktioner till “Musikhjälpen och tävlingsdjävulen…”

  1. Jag hade då knappast känt till detta och ”kampen” (HA!) mot fotbollshuliganerna utan Facebook! Tänk att kunna göra gott samtidigt som man själviskt gör reklam för hundsporten! Win-win!

  2. Jag har följt ditt engagemang under några dagar. Jag skänkte pengar först nu mot slutet och mest för att det är så härligt när människor brinner 🙂 Någon lott eller pris bryr jag mig inte om – att se glada hundsportare samtidigt bidra till rent vatten är vinst nog 🙂

    Bra jobbat hundfolk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s