Uncategorized

För sju år sen idag…

…föddes det en liten påg i Malmö. En liten andra advents-påg närmare bestämt, av rasen borderterrier, hos kennel Öresund.

Det visste jag inte då, och ärligt talat visste jag inte ens att det var en borderterrier jag skulle ha, men livet bjuder på tvära kast ibland, på både gott och ont. I det här fallet enbart på gott! 🙂 (Den som vill veta hur det kom sig att det blev en borderterrier kan läsa här: https://vallterrier.wordpress.com/artikel-btb-2008/ )

Sex veckor senare hade livet och verkligheten kastat runt mig och husse några varv och vi satt på ett köksgolv i Malmö hos världens goaste uppfödare. Jag blev handlöst förälskad i det här lilla knytet. Den förälskelsen har hållit i sig även om knytet nu är något större och betydligt mer strävhårigt. 🙂

121204C

Två veckor senare flyttade han hem till oss. Vintern var ungefär som den här verkar bli – kall och snörik.

121204D

Mycket har hänt sen dess. Betydligt mer än vad jag någonsin kunde ana, framför allt på tävlingsfronten. Vi har upplevt mycket roligt tillsammans på de här sju åren och jag hoppas verkligen på minst lika många år till.

Några dagsfärska bilder då. Snön faller i princip oavbrutet och ingen av oss är särskilt imponerad av det, men är det födelsedag får man ju ändå släpa ut finkameran. Något knas med inställningarna var det dock som fingrarna inte förmådde fixa i kylan.

121204A

121204B

121204H

Och när jag ser den här bilden inser jag att han nog gärna skulle vilja ha en Stålmannen-dräkt istället för ett töntigt Hurtta-täcke. 🙂

121204I

Nu blev det inte någon Stålmannen-dräkt i födelsedagspresent, men en röd bläckfisk fick duga.

121204E

121204F

För tillfället har bläckfisken rast men framåt kvällen ska födelsedagsbarnet få avsluta slakten. Den här sortens leksaker blir aldrig gamla och därför bjuds de bara på födelsedagen och julafton.

Jag är så oerhört tacksam för denna underbara lilla hund som ställer upp på alla mattes konstiga infall. Trots den något ruffa utsidan har han ett hjärta av guld och försöker (nästan) alltid göra sitt bästa. En fantastisk liten kamrat helt enkelt!

Via facebook blir man dock påmind om att livet är skört och att man ska vara tacksam för varje dag man får ha sina fyrbenta vänner hos sig. Bara de senaste dagarna är det flera vänner som tvingats låta sina hundar somna in. Vissa vid alldeles för unga år. Tårarna rinner bara jag tänker på det… Att jag fått ha hans storasyster i snart 13 år är en ynnest, men det tar vi en annan dag.

Nu ska jag fundera ut någon smaskig hundtårta vi kan bjuda på ikväll. 🙂

GRATTIS KARLSSON!

 

 

7 reaktioner till “För sju år sen idag…”

 1. Hejsan. Jag blir så glad av att läsa det du skriver. Har blivit beroende 😊. Jag har en Parson som jag har startat i bruks och lydnad. Tänker ofta på att kanske kontakta dig som är en gammal bruksräv som jag, och skaffat liten hund (på utsidan). Kanske du kunde dela med dig av din erfarenhet
  ? Kalla(-17) hälsningar från Lena i Norge
  Skickat från min iPhone

  4 dec 2012 kl. 16:59 skrev ”WordPress.com” :

  >
  >

  1. Kul med fler små hundar i brukset Lena! Vill du ha kontakt så hittar du min mailadress under ”Om matte” längst upp på sidan.

 2. Nejmen, är Karlsson en liten skånepåg?! 🙂

  Stort grattis till honom på hans dag!! Och stort grattis till dig som får ha honom i ditt liv.

  1. Jodå, visst är Karlsson en skånepåg, och hans storasyster är också skånsk av födsel och ohejdad vana. 🙂

 3. Stort grattis morbror Karlsson på födelsedagen! Du är och förblir min stora idol – och vi som är från Malmö ska förstås hålla på varann. Hoppas tårtan blev riktigt smaskig!

  Gino

  1. Karlsson hälsar att tårtan var smaskig men alldeles för liten. Sen tror han inte riktigt på det där med att han är din stora idol. Han tror faktiskt att du är mer imponerad av Iza. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s