Uncategorized

Catch up!

Jag har en känsla av att det här inte är första gången bloggen självdöt, och krävt konstgjord andning, i november? Troligen inte heller den sista. Det här mörkret kan ju knäcka vem som helst.

Och nej, jag vill inte ha snö.

Och ja, det blir ljusare men det är så mycket annat som stökar till sig. Hundträning och bilkörning bland annat. De sista veckorna hade det kanske inte spelat någon roll för det har inte direkt kryllat av hundträning, för att uttrycka det milt. Bilkörningen återkommer vi till.

Förra söndagen tränade vi sök. Eftersom ”vi” inte är klara med noskvalsterkuren (han hade då bara fått första dosen av tre) så hade jag bestämt för att bara köra två figgar. Dessa två löste han på ett utmärkt sätt. För en gångs skull lyckades jag ha en plan och hålla mig till den. Bingo! Efter ett par gånger med riktigt strulig träning, troligen pga djur i näsan, så kände jag att hans självförtroende kanske dalat lite och ville ha en övning som inte slutade i fiasko och det lyckades.

Under veckan blev det väl ett lydnadspass vad jag kan minnas. I vår lilla lokal. Den här årstiden är den verkligen värd varenda krona den kostade. Inte så många kronor iofs, men några blev det med matta och speglar.

Även om utrymmet är begränsat så har hundträningen en fantastisk effekt på humöret hos både matte och terrier. Han blir så obeskrivligt lycklig när han förstår vad som vankas och jag tror inte bara det är utsikterna att få käka korv det handlar om. Han gillar verkligen träningen. 🙂

Helgen försvann helt utan hundträning. Bara förhållandevis tråkiga promenader. På lördagkvällen hade jag det desto roligare när jag var på fest. Söndagen hade dock mycket begränsat underhållningsvärde. Åldern tar tydligen ut sin rätt i form av att jag sover fullständigt uruselt, eller inte alls, när det blivit något glas vin för mycket. Inte på grund av att sängen inte står still, som i yngre dagar, för det gör den. Jag bara sover dåligt, helt enkelt. Vid åttatiden på söndag morgon tyckte hundarna att jag sovit nog (typ en timme ”riktig” sömn) så då gick jag upp, tog ut dem och gav dem mat. Stoppade i mig själv lite frukost och gick och la mig igen. Somnade äntligen ordentligt och blev väckt av husse vid 13-tiden!? WTF? Och så var den dagen förstörd…

På söndag kväll var det dags för en tur till naprapaten. När jag åkte hemifrån regnade det, men ett litet inslag av snö. När jag kom hem 1,5 timme senare möttes jag av ett j*vla julkort! Det händer fort här på fjället ibland…

På måndagkvällen hade snön försvunnit hemma men det märkte jag inte förrän när jag kom hem, betydligt senare än planerat. Min tyska kvalitetsb… f’låt; mitt måndagsexemplar till bil bestämde sig nämligen för att den ville åka bärgningsbil. Det bestämde den sig för mitt i stan på ett inte alltför väl valt ställe. Där stod jag i 1,5 timme i duggregnet och väntade på bärgare. Sitta i bilen och vänta var inget alternativ eftersom det kändes som om den skulle bli påkörd när som helst. En varningstriangel som stod utställd före kurvan hade ingen som helst effekt. Inte varningsblinkers heller. Inte förrän husse kom, iförd hela vägarbetarreflexmunderingen, och ställde sig nästan mitt i gatan och dämpade bilarnas hastighet lugnade de ner sig. Dock gasade de för fulla muggar så fort de passerat honom och fick sen tvärbromsa igen efter 10 meter för att det stod en bil med varningsblinkers en aning olyckligt.

Bilen står kvar på verkstaden och får förhoppningsvis en ny bränslepump i morgon. Själv har jag tillbringat en del tid på Blockets bilavdelning…

Så ja, det händer visst en del även i november som för övrigt tog slut ungefär lika otippat fort som vanligt. Karlsson tycker dock att det händer för lite och att han har tillbringat på tok för mycket tid så här.

Idag rådde vi dock bot på tristessen igen genom att byta den traditionella lunchpromenaden mot en timmes lydnadsträning och bus. Husse var hemma och kunde promenera Iza så då passade vi på. Lika uppskattat som alltid. Av både hund & matte. Det är verkligen en feel good-kur att träna med den lilla även om han var en aning överladdad idag. 🙂

Många iPhone-bilder blir det. Vem orkar släpa ut finkameran när allt bara är gråttgråttgrått?

 

5 reaktioner till “Catch up!”

  1. Hur var det nu, var våra bilar av samma årsmodell t.o.m? Visserligen var en av skadorna jag haft sen köpet helt självförvållad men tycker ändå det känns som att den varit betydligt mer på verkstan än den förra…

    1. Jag tror det? -07? Min har definitivt tillbringat mer tid på verkstan på de sista tre månaderna än vad min förra -00 gjorde på fem år. 😦

  2. Japp. 07 it is. Vi har haft 09or på jobbet (byttes precis ut mot nyare) och med facit i hand inser jag att jag borde kollat med bilansvarig innan jag köpte – när jag sa ”fjäderben” så sa han ”jaha, det har vi bytt på alla bilarna”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s