Uncategorized

Two for the price of one…

Igår morse begav vi (jag och Karlsson) oss mot Sjöhaga pensionat mellan Mullsjö och Habo. Där skulle vi delta i en lydnadskurs, anordnad av Mullsjö BK, som vi lyckats få en plats på. Instruktör på kursen var Lillemor Edström, en av landets mest meriterade lydnadsmänniskor och SM-vinnare 2010. Det visade sig att hon medförde ett stycke äkta hälft som är lydnadsdomare och utrustad med ögon som var lika skarpa som  hennes egna samt ett väl utvecklat sinne för detaljer. Two for the price of one – vilket klipp! 🙂

Vi var sju deltagare fördelat på en border collie, en isländsk fårhund, två schäfrar, en schapendoes, en tervuren och … en Karlsson. 🙂

Under gårdagen regnade det oavbrutet även om det mestadels var regn av den mer stillsamma sorten. Idag har det varit mer gynnsamt väder och kameran har fått jobba en hel del. Vi hann köra tre korta pass var både igår och idag. Jag och Karlsson har lagt mycket fokus på att få ordning på fria följet. Starter och landningar, typ. Som vanligt handlar det rätt (läs: väldigt) mycket om att matte ska lära sig gå… *suck* Hur svårt kan det va’ – egentligen?! Fjärrdirigeringen har också fått en hel del uppmärksamhet. Där handlar det verkligen om ”gör om – gör rätt”. Som vanligt har jag gått på tok för fort fram… Många bra tips har vi fått och någon form av plan håller på att utarbetas i mattes huvud. Vintern är lång och träningslokalen uppröjd så vi har väl inte så mycket att skylla på. Mycket av det vi behöver träna på kan nämligen göras på en relativt liten yta, och gärna med speglar… 🙂

Summering; jättetrevlig och lärorik helg med många konkreta tips av en mycket duktig och trevlig instruktör. Trevliga människor, roliga hundar och att bo på ”pang”, med mat och fika som serveras med jämna mellanrum, är ju lyx. 🙂 Kvällen igår innehöll en del vin och en del ”tjat”. Trevligt!

Nu hoppas vi på en repris till våren och att vi då har utvecklats en del. 😉

Över 700 bilder fanns i kameran när jag kom hem. Här kommer några få utav dem. Resten (ja inte alla 700 men de som är något att ha) publiceras på ett ”privat” ställe när jag hinner/orkar fixa till dem, vilket förhoppningsvis kan ske under veckan.

Border collien Valle

Schäfern Uzka. I mångt och mycket en dubbelgångare till Iza när hon var i den åldern.
Till viss del utseendemässigt, ja Iza var faktiskt grå i begynnelsen, men framför allt till sättet
.
Oj, oj, oj vad jag kände igen det utåtriktade, impulsiva, explosiva… 🙂

Schäfern Poppy

Enter, av rasen schapendoes. En riktigt kul typ, med mycket päls. 🙂

 

Terven Chippen.

Helgens utan konkurrens (nej, jag räknar inte Karlsson 😉 ) sötaste jycke – en isländsk fårhund.
Så underbar att fota och jag tror 300 av de 700 bilderna är på henne.

 

 

Och sist men inte minst; med partiska ögon sett, helgens sötaste jycke.
Här tror jag han försöker lära sig att backa utan att slå ner rumpan. 🙂

 

Mer backa, och här ser det lite mer koordinerat ut.

Avslutningsvis försökte han hångla upp instruktören. Förmodligen
försökte han även övertala henne att komma tillbaks till våren
och fortsätta med evighetsprojektet att uppfostra hans matte. 🙂

5 reaktioner till “Two for the price of one…”

  1. Känner igen det där med att bara matte gör rätt så… Det var precis det som var nyckeln på den kursen som jag och den lille svarte var på idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s