Uncategorized

Det är tur det inte är grindvalar…

…som bestämt sig för att stranda i vårt vardagsrum, och dö?!

Getingar är ju inte heller jättetrevligt, men åtminstone något mindre platskrävande. Det är ändå ett mysterium (om än inte lika stort som om det varit grindvalar…). Var kommer de in? Hur kommer de in? Och varför?

Varje morgon kan man plocka upp 4-5 döda getingar från golvet. Även om rummet varit ”hermetiskt tillslutet” hela natten. Några hittar man levande, uppenbarligen nyss anlända, men det stora flertalet … döda. Som en förutvarande getingfobiker av stora mått så föredrar jag helt klart den döda varianten, även om fobin lugnat ner sig lite på senare år, men det är ändå rätt äckligt. Och som sagt, var, hur och varför? Dessutom dör de tydligen gärna i flock, på en yta av några kvadratdecimeter. Men inte samma kvadratdecimeter från gång till gång. Åh nej!

Det allra märkligaste är att jag knappt sett en geting utomhus här hemma? Och i sovrummet där fönstret står öppet dygnet runt, endast täckt av ett halvtrasigt myggnät, är det lugnt.

Sommarens gåta…

2 reaktioner till “Det är tur det inte är grindvalar…”

  1. Märkligt… nånstans lär de ju ha ett bo men – var?? Om du inte ens ser dem ute… (Jag drabbades för övrigt av ett mysterium i lördags vid prisutdelningen i klass III då det plötsligt saknades en rosett. Som jag var helt övertygad om att jag sett tidigare på dagen. Och den som hade packat upp rosetterna var helt säker på att den fanns då. När tävlingen var slut hittade vi den i bokhyllan inne på kansliet… Den hade tydligen ramlat av från kompostgallret som rosetterna satt på och landat där?!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s