Champagnen möglar vidare…

I kylskåpet ligger det två flaskor champagne. Den vänstra har legat där i … några år? Den andra i 1,5. Båda flaskorna har jag fått, och när jag fick den vänstra bestämde jag att jag skulle spara den tills vi fick uppflyttning till elit bruks. Den börjar bli väldigt … vällagrad, typ.

När jag fick den högra bestämde jag att den inte skulle öppnas innan vi hade ett förstapris (=uppflyttning till elit, om man vill) i lydnadsklass III. Den lär väl hinna bli lika vällagrad som den andra misstänker jag…

I fredags var det kvällstävling på Borås BK och i klass III var det hela två ekipage.

Summering av kvällen; om domaren haft hörselskydd, och ev. ögonbindel, om matte kunnat läsa och inte drabbats av total förvirring så … kunde det ha gått vägen.

Nu uppfylldes ju inte någon av ovanstående kriterier så slutresultatet blev ett andrapris, och klassvinst. Men som sagt; konkurrensen var inte direkt överväldigande, så det där med klassvinsten tar jag för var det är. 😉

Jämför man med Jönköping i söndags så var det dock ett otroligt lyft. Supertaggad (för taggad?) hund som trots allt inte hade några nollor i protokollet.

Betyg och kommentarer:

Sitt i grupp: 9,5 (ngt gnäll)

Platsliggning; 8 (ngt gnäll) Mer gnäll än på momentet innan. Det började bli kallt för mattes lilla gryn vid 19.30-tiden…

Fritt föj; 7,5 (snett sättande, växlar position)

Sättande under marsch; 8,5 (ngt steg)

Inkallande med ställande; 8,5 (tempo) Får bli många raka inkallningar framöver för tempot börjar bli väldigt dämpat före halten… Inget man fixar till på en vecka uppenbarligen.

 
Rutan; 6 (dk, dk läggande) Här låste han sig vid mitt ben och skulle inte iväg så jag fick ta i lite extra. Jag fick stoopp på honom i rutan men då var det något luktagott som distraherade och han satte sig bara vid första ligg-kommandot så jag fick kosta på mig ett till.

Hopp-apport: 6 (dk, handtecken). Här började mattes förvirring bryta ut i sin fulla prakt. Hör ekot av min egen röst när jag sagt ”apport” istället för hopp?! Till sist fick jag iväg honom iaf…

Metallapport: 8 (startgnäll, gnäll tagande) Den kommentaren kändes lite snäll. Själv hade jag nog kallat det ”startskall och kampmorr”? 🙂 Jag gjorde först en perfekt uppvisning i konsten ”intekunnakastaapportbock” (se bild nedan)så jag fick göra om och göra rätt, och då fick jag nog till mitt livs bästa kast istället! Här fick jag också bekräftat att det kan vara klokt att träna på stor metallapport med liten hund eftersom tl glömt plocka fram den lilla. Det kunde hon väl iofs ha gjort när det blev aktuellt men nu behövdes det inte.

Vittringsprov: 8 (startgnäll)

Fjärrdirigering; 6 (flyttar sig ngt framåt, missar två skiften) Här brakade min hjärna, och läsförmåga, uppenbarligen ihop fullständigt?! Vet inte hur det blev med skylten men enligt vittnen så läste jag, och kommenderade, fel. Domaren såg dock inte vilken position det egentligen skulle ha varit och dömde väl efter vad jag sa åt hunden och vad hunden gjorde.

Helhet: 8

Total: 238

Nu blir det bara en lydnadstävling till i höst och risken är väl rätt stor att champagnen får bo kvar i kylskåpet ett bra tag till.

Foto: Daniel Grönbek

Det gäller ju att välja halsband som matchar hindret!

 

Det är inte alltid det blir som man har tänkt sig?!
Och jo, det sitter faktist en liten hund bakom mina ben. :

 

Vilken stil han har!

 

Men det blev ju rätt bra ändå till sist. 🙂

 

Sen avslutade vi kvällen med en hamburgare, i väntan på prisutdelningen.

 

Igår eftermiddag landade terrierns uppfödare här hos oss. Idag söndag vankas det (just i skrivande stund) fotboll på Borås Arena. Närmare bestämt Elfsborg – Malmö, där hussarna just nu befinner sig. Med sig i bagaget hade K och T den här:

Oj vad jag skrattade! Och inte nog med att motivet var underbart; den var god också! 😀

Vädret har visat sig från en oväntat trevlig sida och igår kväll käkade vi kräftor med diverse tillbehör ute på altanen där vi satt kvar länge (med visst understöd av gasolvärme) och idag har vi mest slöat på samma altan, utan gasolvärme. Några promenader med hela hundflocken, totalt fem individer, har vi naturligtvis också hunnit  med. Iza har haft ett himla sjå att hålla reda på alla småbrudar. Det är väl tur att bara lillebror springer lös. 🙂

I morgon drar K och T vidare och vi… vi drar till våra jobb.

 

 

6 reaktioner på ”Champagnen möglar vidare…

  1. Åh, så nära men ändå inget första pris. Det är ju så få poäng till som behövs, en lite poäng här och där bara. Snart så!! Var beredd med glasen, plötsligt händer det….

    • Vet inte om jag vill kalla det ”nära”. Behövs rätt många poäng här och där för att det ska räcka. Men en bra dag så… 🙂 Funderar på om det finns eftermiddagstävlingar? På morgontävlingar är han för trött, på kvällen för pigg. Eftermiddag borde alltså vara optimalt, eller…? 🙂

  2. Jag tycker, som pudelhopp, att det ändå känns som att det är nära… Snart sitter allt vid samma tillfälle – är jag helt övertygad om. Jag trodde väl aldrig att jag skulle baxa Otto ur ettan i agility (nåja, hoppklass) och DET har ju skett så varför skulle ni inte kunna fixa ett förstapris endera dagen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s